Začela se je 44. Primorska poje 2013

V organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Zveze pevskih zborov Primorske, Zveze slovenskih kulturnih društev, Zveze slovenske katoliške prosvete iz Gorice in Zveze cerkvenih pevskih zborov iz Trsta se je v petek, 1. marca, na Dobrovem v Brdih začela letošnja Primorska poje, na kateri bo 32 koncertov v različnih krajih Primorske z več kot dvesto pevskimi zbori.

Na Goriškem, Tržaškem in v videmski pokrajini bo 11 koncertov, od teh bodo trije v cerkvenih prostorih.

Prvi koncert na Tržaškem bo v petek, 8. marca, v župniji sv. Jerneja na Opčinah; v soboto, 9. marca, v Marijinem domu v ulici Risorta v Trstu; v soboto, 23. marca, v Prosvetnem domu na Opčinah; 12. aprila v Kulturnem centru Anton Ukmar pri Domju; v nedeljo, 14. aprila, v dvorani KRD v Briščikih; 28. aprila, v cerkvi sv. Roka v Nabrežini.

Na Goriškem: v Štandrežu, v cerkvi sv. Andreja, v petek, 15. marca; v Kulturnem domu v Jamljah v soboto, 16. marca; v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici v nedeljo, 17. marca.

Na koncertu v Ukvah, ki bo v nedeljo, 17. marca, se bodo srečali koroški in primorski zbori.

Primorska poje, ki je letos posvečena 300. obletnici Tolminskega punta, se bo končala v Nabrežini v cerkvi sv. Roka in v cerkvi sv. Florijana v Zavarhu v nedeljo, 28. aprila.

– V petek, 15. marca, bodo ob 20.30 v cerkvi sv. Andreja ap. v Štandrežu nastopili: ŽeVS TAMARISKA – Izola, Oktet ALJAŽ – Pobegi, MoPZ JANEZ SVETOKRIŠKI – Vipavski Križ, MeCePZ SV. JERNEJ – Opčine, Komorni zbor MUSICA VIVA – Tolmin, MePZ F.B. SEDEJ – Števerjan, MePZ OBALA – Koper. Soprireditelj Prosvetno društvo Štandrež

– V nedeljo, 17. marca, bodo ob 17. uri v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici nastopili: MePZ VARDA – Orehek, MePZ SVETA LUCIJA – Portorož, MePZ BRNISTRA – Sveti Anton, MePZ BAZOVICA – Rijeka, ŽeVS DANICA – Vrh Sv. Mihaela, ŽeVS VINIKA – Medana. Soprireditelj Moški pevski zbor Mirko Filej iz Gorice 

Enajst koncertov na Goriškem, Tržaškem in Videmskem

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme