Intervju

“Zabava poslušalcev nam je največje zadoščenje”

“Zabava poslušalcev nam je največje zadoščenje”

Piše Samuel Devetak: POGOVOR / Erik Purič, član skupine Love Guns

Erik Purič (psevdonim Johnny Erik ali tudi Johnny Reed) je 21-leten glasbenik, član rock skupine Love Guns s tržaškega Krasa. Druga dva člana sta Niko Trento (basist in pevec) in Walter Vodopivec (bobnar), ki trenutno nadomešča Mateja Bencino. Vsi trije so samouki, igrajo iz čiste ljubezni do rock glasbe. Njihova zadnja pesem, Mala norost, ki so jo pred tremi meseci objavili na You Tubu, je dosegla več kot 50 tisoč ogledov. Erika sem obiskal na domu v Repnu, kjer sva se prijateljsko pogovarjala, za kar se mu iskreno zahvaljujem.

Kako je nastala vaša skupina?
Na začetku sem igral harmoniko. Nekega dne sem se res po naključju zmenil z Ivanom Kraljem, ki igra bobne, da sestaviva rock skupino. Nato se je pridružil še Niko Trento, basist, in skupina je med tem časom že pridobila določeno obliko in ime – odločili smo se za ime Love Guns, odprli stran na Facebooku itd. Nato smo bobnarja zamenjali z drugim, Matejem Bencino. Prav na začetku smo v kleti posneli in objavili pesem Hej dekle!; takrat nismo imeli še nobenega cilja, le ljubezen do glasbe in igranja nas je gonila v to.
Predstavi člane skupine. Katere instrumente igrate?
Jaz igram električno kitaro in pojem, Niko igra električni bas in občasno tudi klavir, Matej igra bobne. Žal je Matej pred kratkim odšel 10 mesecev na študijsko izmenjavo, zato ga bo med tem časom nadomeščal drug bobnar, Valter Vodopivec.
Od kod izvira ime vaše skupine? Po kom se zgledujete?
Ime izvira iz pesmi Love gun hard rock skupine Kiss – pesem je bila všeč vsem trem in čutili smo, da pojem “Love Guns” nas predstavlja kot skupino in tudi kot posameznike. Na začetku smo se zgledovali po kateremkoli hard rock/rock‘n’roll bendu, tudi po življenjskem stilu, oblačenju ipd. Nato smo prešli v bolj “mirno” obdobje.
Kateri glasbeni žanr pojete in igrate?
Na začetku je bil naš glavni glasbeni žanr hard rock. Prejšnji bobnar je imel rad pop rock, trenutni bobnar pa ima rad hard rock. Basist Niko pa rad igra “jugo rock”. Jaz poslušam in igram res vse, kaj igram, pa je odvisno od počutja. S skupino igramo vse vrste rocka, od punka skupine Green Day vse do Rolling Stonesov in do Elvisovega rockabillyja. Med najljubšimi skupinami so Oasis, ker se najbolj dotikajo mojih čustev, še predvsem melanholije. Najbolj cenim prav Oasis, nato Aerosmith, Guns N’ Roses in Elvisa Presleyja.
Pesmi pišete sami ali pojete pesmi drugih pevcev/skupin?
Oboje. Večkrat se pojavi težava, v katerem jeziku bi peli – v slovenščini ali angleščini. Niko, ki piše melodije in tekste, je vajen pisati v slovenščini, ker se to pač sklada z našo identiteto. Če bi pisali v angleškem jeziku, bi po vsej verjetnosti pridobili več odmevnosti. Res pa je tudi, da danes rock’n’roll in rock nasploh ni najbolj razširjen glasbeni žanr in je zaradi tega težje zasloveti.
Kje največ nastopate?
Na začetku smo veliko nastopali po barih na Krasu. Prvi javni nastop je bil v baru “Bjrca Bar” v Sežani. Največ pa nastopamo na območju tržaškega Krasa, v Ajdovščini in Sežani. V prvih dveh letih našega delovanja je bilo koncertov na pretek, sčasom smo postali nekoliko bolj selektivni, z namenom, da bi se bolj osredotočali na kvaliteto raje kot na kvantiteto. Kar se pa tiče ekonomske plati, zaslužimo res minimalno. Večji del tega, kar dobimo, gre v blagajno naše skupine in denar uporabljamo za nove instrumente, snemanje pesmi, posnetke, za delo v studiu in podobno. Vsekakor je cilj vsakega nastopa preko naše glasbe vzpostaviti lep odnos s publiko, saj konec koncev nam je zabava poslušalcev največje zadoščenje. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji

23.09.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!