Za uvod Pandemenca

Kulturni dom Gorica / Komigo

V četrtek, 26. maja 2022, ob 20.30 se bo v Kulturnem domu v Gorici začel trijezični festival komičnega gledališča Komigo, ki že 22. leto spravlja gledalce v dobro voljo. Na sporedu bo premiera komedije Pandemenca, v kateri nastopata ustvarjalca in avtorja priljubljene satirične oddaje TV Poper Boris Devetak in Boris Kobal.

Po predolgem popolnem zaprtju gledališč se vračata na odrske deske z novo predstavo humorista Boris Devetak in Boris Kobal. Ponudila bosta sprehod po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti z novimi in starimi liki, a s čisto novimi skeči. Tako se bosta sredi nebes srečala heroja Ferdo in Pinko, mojster Silvano Pipan bo povedal, katere izdelke njegovo družinsko podjetje izvaža na Mars, medtem ko bo Boris Kobal zaradi težav spet pristal pri odvetniku. Stari partizan iz Cerknega bo razkril zelo zanimivo štorijo partizanov skakalcev, beseda pa bo tekla tudi o vojni v Ukrajini. Seveda ne bo manjkal župnik Senica, del satiričnega kabareta bo namenjen tudi kvizom in ugankam, ki so na TV ekranih vedno bolj popularni. Ob koncu pa bo še vroča tema oziroma o čem debatirajo moški ob “šanku”. Devetaku in Kobalu sta v tem času precejšnje težave povzročala bodisi pandemija kot demenca. In rodila se je Pandemenca.

Cena vstopnice: redna 15,00 €; znižana (upokojenci, študenti) pa 10,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it. Vpisovanje abonmajev Komigo poteka do 26. maja 2022 pri blagajni Kulturnega doma vsak delavnik od 9.00 do 13.00 in od 15.00 do 18.00. Cena abonmaja (sedem predstav): redna 60,00 €, znižana (upokojenci, študenti) pa 50,00 €.

Vstop v dvorano je možen le z masko FFP2.

Festival Komigo, komično gledališče v slovenskem, italijanskem in furlanskem jeziku, prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju z združenjem KUDUS – Kulturnim domom Nova Gorica, Slovenskim stalnim gledališčem iz Trsta, Glasbeno matico, Operno akademijo iz Križa pri Trstu, Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi: Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, Kras iz Doberdoba, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha ter Društvo beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so: Dežela Furlanija Julijska krajina, občine Gorica, Nova Gorica, Doberdob in Sovodnje ob Soči, Urad Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, Slovenska kulturno gospodarska zveza in Fundacija goriške hranilnice.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme