Dežela FJk

Za otroke tudi lesene koče ob smučarskih progah

Za otroke tudi lesene koče ob smučarskih progah

Občina snuje nove turistične načrte v Ovčji vasi / Piše: Luciano LISTER

Maja lani se je v občini Naborjet-Ovčja vas odvijala konzultacija volivcev v zvezi z morebitno ureditvijo smučarskih prog za otroke v kraju med Ukvami in Ovčjo vasjo, kjer so v preteklosti obratovale vlečnice. Takrat se je govorilo, da bi si tam želeli urediti sistem za umetno sneževanje; tekoče trakove in/ ali manjše vlečnice; stavbo za morebitno smučarsko šolo; stranišča in zimska in poletna igrišča za otroke. Napovedano je bilo, da je za celoten poseg bilo na razpolago 700.000 evrov. Polovico teh sredstev naj bi vložila dežela Furlanija-Julijska krajina, ostalo polovico pa sama občina Naborjet-Ovčja vas. Od 367 volivcev, ki so se konzultacije udeležili, se je takrat približno 90% izreklo za in približno 10% proti.
Pred kratkim je župan Boris Preschern natančneje pojasnil, da bi tam naborješko-oška občinska uprava nameravala urediti nekatere manjše koče za otroke – tudi z manjšim hlevom z živalmi. V teh kočah naj bi se otroci lahko ukvarjali z dejavnostmi, kot so rokodelstvo, kuharstvo ali enostavno barvanje. Poleg koč naj bi pozimi delovali tudi tekoči trakovi za smučanje. Po Preschernu projekt naj bi bil povezan s teritorijem in z naravo. Župan poudarja, da ne bi hotel, da bi prišlo do nove turistične infrastrukture, ki naj bi bila podobna že obstajajoči trbiški infrastrukturi s sankališčem in napihljivimi igrali. V okviru splošne turistične ponudbe v Kanalski dolini naj bi tako nastalo nekaj novega.
Po enem letu je začetek potrebnih del vsekakor še vedno odvisen od dejstva, ali bo naborješko-oška občinska uprava razpolagala z vsemi pogoji za to – še posebej ali ji bo uspelo skleniti dogovor z lastniki vseh v projekt zaobjetih zemljišč. Trenutno delajo prav na rešitvi tega vprašanja. Prav zaradi tega niso do zdaj določili točnega kraja, kjer naj bi nastale nove infrastrukture.

Luciano Lister

13.05.2016

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!