Z nezadostno napolnjenimi pnevmatikami je vožnja manj varna in dražja

Piše: Mch

POGOVOR Vulkanizer in mehanik Valter Masten

Avtomehanična delavnica Masten in Santini v Sesljanu, ob glavni cesti, ki vodi proti Nabrežini, zraven veleblagovnice Conad, ima za sabo dolgoletno tradicijo. Na tržaškem Krasu in v okolici je poznana kot obrtna dejavnost, ki nudi kakovostne in ugodne storitve na področju vulkanizerstva, popravljanja in servisiranja vozil. Ker se s prihodom pomladi bližamo času, ko bo treba sneti zimske pnevmatike, smo Valterju Mastnu, ki skupaj s Petrom Santinijem vodi delavnico, postavili nekaj vprašanj.

Zakon predpisuje na vozilih od 15. aprila do vključno 15. maja montažo letnih pnevmatik. Na vozilih z zimskimi pnevmatikami bo dotlej treba izvesti menjavo le-teh?

Velja. V teh tednih imamo v delavnici precej dela z menjavo pnevmatik.

Od kdaj deluje vaše obrtno podjetje?

Podjetje Masten in Santini deluje od leta 2004. Pred tem je delavnico, ki se je ukvarjala tudi z avtokleparstvom, od 70. let preteklega stoletja dalje vodil oče skupaj z družbenikom na bližnjem postajališču ob avtocesti.

Katere storitve ponujate strankam?

V naši delavnici, ki ni pooblaščena, izvajamo razna mehanska popravila na vozilih vseh znamk, tehnične preglede, prodajamo in montiramo pnevmatike, izvajamo optične meritve in nastavitve podvozij vozil itd.

Kaj se za voznika spremeni, če se poslužuje storitev pooblaščene ali nepooblaščene servisne delavnice?

Delavnice, ki nismo pooblaščene, dejansko ponujamo voznikom ugodnejše cene za storitve. Ko bi bili pooblaščeni serviser, bi morali spoštovati določene parametre, nabaviti bi si morali točno določeno orodje in nadomestne dele itd. Na koncu bi vse to bilo razvidno v ceni storitve. Nekaj časa smo sicer bili pooblaščeni serviser, a način dela nam ni odgovarjal. Raje smo prosti: boljše je za nas in kliente.

Ali občutite krizo zaradi pandemije?

Lani spomladi se je delo zaradi virusa nekaj časa ustavilo, kasneje se je spet začelo. Zadnje tedne opažam, da se po telefonu za rezervacijo terminov odloča manj voznikov. Rdeče območje očitno vpliva na zmanjšanje dela.

Ali doživljate konkurenco delavnic iz bližnje Slovenije?

Zadnja leta gotovo. Zadnje čase gre sicer na bolje, saj čez mejo dvigujejo cene storitev, mi pa jih znižujemo, tako da vlada precej uravnotežena situacija. Opazno je seveda tudi, da zaradi pandemije ljudje ne morejo k mehaniku čez mejo.

Ali se je vaše delo v letih spremenilo?

Precej. Motorji vozil so vedno bolj kompleksni, saj je delež elektronike v njih čedalje večji. Vsako vozilo ima svoje specifike; to od nas zahteva kar nekaj rednega izobraževanja, študija. Še predvsem dizelski motorji so v primerjavi s tistimi, ki so jih nekoč proizvajali, danes precej bolj kompleksni.

Kaj pa hibridna in električna vozila?

Teh ni še toliko v prometu. Moralo bo preteči še nekaj časa, preden se bodo začela pojavljati v naši delavnici.

Zanima me, ali opažate kakšno razliko v skrbi, ki jo svojemu vozilu namenjajo voznice ali vozniki?

Razlik med spoloma je na tem področju vedno manj. Včasih so moški v večji meri obvladali delovanje motorjev in so zato vozilom namenjali vso potrebno skrb. Nove generacije, tudi zaradi omenjene elektronike, nimajo več tolikšnega znanja o mehaniki. Zaradi tega ni več veliko razlik med moškimi in ženskami.

Opažam tudi, da je med mladimi precej manj zanimanja za vožnjo in avtomobile. Mi smo nestrpno čakali dan, ko smo postali polnoletni, da smo lahko že naslednji dan pričeli priprave dokumentov za pridobitev vozniškega dovoljenja. Zdaj opažam, da se mnogi lotijo priprav za pridobitev vozniškega dovoljenja, ko dopolnijo 24 ali celo 25 let. V mojih časih se kaj takega ni dogajalo …

Ali vozniki namenjajo zadovoljivo pozornost izbiri pnevmatik?

Da. Znajo izbirati med najboljšimi, tistimi srednje kakovosti in onimi kitajske proizvodnje. Odvisno, kaj si pač kdo želi in kako vozilo rabi.

Pri pnevmatikah je pomembna tudi napolnitev s pravilnim tlakom, kajne?

Velja. Vozniki bi morali vsakih šest mesecev preverjati tlak. Če pnevmatike niso pravilno napolnjene, se prehitro, neenakomerno oziroma nepravilno obrabijo, kar pomeni, da jih bomo morali prej zamenjati. Z nepravilno napolnjenimi pnevmatikami bo obenem naša vožnja manj varna in dražja, saj bomo porabili več goriva. Skrben voznik bi se tudi moral odločati za občasno menjavo lege pnevmatik (iz sprednje na zadnjo os), denimo vsakih 15 tisoč prevoženih kilometrov, tako da pride do enakomerne obrabe le-teh.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme