Z muzikalom Nune v akciji se v soboto začenja sezona SSG

Fotografije: Urška Boljkovac

Pri blagajni Slovenskega gledališča so v teh dneh na voljo še zadnji abonmaji za novo sezono. Abonmajska kampanja se bo namreč zaključila ta konec tedna, ko bo na sporedu prva predstava letošnjega programa. Redi bodo združeni, saj bo Velika dvorana odprla vrata z dvodnevnim gostovanjem, ki obeta veliko sproščene zabave. V soboto, 19. novembra ob 20.00 in v nedeljo ob 16.00 bo na sporedu namreč off-Broadway uspešnica »Nune v akciji!« producenta Prospot.

Glasbena komedija Dana Goggina je bila premierno uprizorjena decembra 1985 v gledališču Cherry Lane z naslovom »Nunsense« in je druga najdlje izvajana predstava na off-Broadwayu. Je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se zaradi precej nenavadnih okoliščin znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni šov, v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V ta namen predstavijo razne solo točke, v katerih blestijo vsaka zase, pa tudi vmesne plesne intermezze in kviz, ki ga izvedejo z občinstvom. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih vajeni, in zažarijo na čisto samosvoj način.

V slovenski različici nastopajo Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec – Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek, ki navdušujejo tudi v najbolj obiskanem muzikalu vseh časov v Sloveniji: »Mamma Mia!«. Kot glasbeni vodja in instrumentalist pri predstavi sodeluje Miran Juvan.

Predstava bo v Slovenskem Stalnem Gledališču uprizorjena v prav posebni XL izvedbi »Grand SHOW«, ki jo je producent prilagodil za oder SSG. Nunam se bodo pridružili vrhunski slovenski plesalci in plesalke s koreografijami Matevža Česna. Predstava bo opremljena z italijanskimi nadnapisi, v nedeljo pa bo na voljo brazplačni avtobusni prevoz z Opčin, iz Sesljana in Milj.  

Pred odprtjem sezone se bo sobotni večer začel ob 18.30 z odprtjem razstave »Ubald Vrabec: njegova glasba, njegov čas«, ki sta jo postavila Odsek za zgodovino in etnografijo Narodne in študijske knjižnice Trst in Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru. Razstava ob 30-letnici smrti tržaškega skladatelja bo na ogled v vhodni veži SSG, kjer bo uradno predstavitev obogatilo petje zborov Mepz Rdeča zvezda iz Saleža, Mepz Lipa iz Bazovice ter MePZ Jacobus Gallus iz Trsta.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme