Vztrajnost in hrepenenje po življenju

Piše: Kat

GALERIJA ARS  Odprtje fotografske razstave Luci dall’ombra

Galeriji Ars na Travniku so v soboto, 14. januarja, odprli razstavo fotografij onkoloških pacientov z naslovom Luci dall’ombra (Luči iz sence). Razstavo, ki bo na ogled do 28. januarja po urnikih Katoliške knjigarne, sta organizirali združenji Volendo continuare in Mitteldream v sodelovanju s Kulturnim centrom Lojze Bratuž.

Predsednica združenja Volendo continuare Nicole Primozic je na odprtju razložila, da je pri projektu sodelovalo šestnajst onkoloških pacientov in enajst fotografov, razstava pa je posvečena pred kratkim preminuli gospe Reni Pisco iz Sovodenj. “Reni je bila za vse nas navdih, oseba, ki je velik del svojega življenja posvetila solidarnosti in prostovoljnemu delu,” je dodala. Na odprtju sta bili prisotni tudi Renini hčerki Vesna in Daniela, ki sta simbolično prižgali svečo v spomin na drago mamo.

Pozdravila je tudi goriška občinska odbornica Silvana Romano, prisotna pa je bila tudi Ljubica Butkovič, občinska odbornica v Sovodnjah. Predsednica Mitteldream Alida Cantarut je poudarila, da se je združenje prvič soočilo s takim projektom. Bil je pravi izziv za vse fotografe, ki se večinoma posvečajo krajinski fotografiji in promociji našega ozemlja. Fotografije pripovedujejo o vztrajnosti, ponosu, hrepenenju po življenju in optimizmu pacientov, opisujejo življenjske zgodbe ali “ustavijo” trenutke, polne sporočilne moči.

Organizatorki si prizadevata, da bi razstava postala čezmejna in da bi njeno sporočilo doseglo čim širše občinstvo. Nabrani prispevki bodo namenjeni nakupu vrečk za diskretno prenašanje drenažne steklenice v dneh po operaciji.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme