Vse označuje pomladitev

Piše: HC Fotografije: damj@n

Začenjajo se odbojkarska prvenstva

Konec tedna se začnejo deželna odbojkarska prvenstva. Tako ali drugače so tretjeligaški prvenstvi lani kljub vsemu redno izpeljali do konca, spomnimo se trepetanja ob nastopu goriške Olympie v ponesrečenem finalu končnice za napredovanje iz moške C v B ligo. Letos računa deželna odbojkarska zveza na še bolj umirjene razmere, v okviru katerih bi se v igri pod mrežo v Furlaniji Julijski krajini vračali v normalnost izpred krize koronavirusa. Redno bosta potekali, tako pri moških kot pri ženskah, C in D liga, v katerih je tudi več slovenskih predstavnikov.

V ženski tretjeligaški konkurenci je na startu združena postava Zaleta, katere predstavitev, ki je bila predvidena ob stojnici Združenja slovenskih športnih društev na Barcolani, so morali preložiti zaradi burje v naselju na tržaškem nabrežju. Nova trenerka zaletovk Daniela Ciocchi, ki je prevzela mesto Martina Maverja, ima na razpolago še pomlajeno ekipo, kar je v bistvu skupni imenovalec vseh naših šesterk v tej sezoni. Moštvo računa na dokaj omejen izbor enakovrednih igralk, kljub temu pa dekleta ne želijo igrati podrejene vloge v najvišjem deželnem tekmovanju. Debitirale bodo na domačem igrišču v Repnu v soboto, 16. oktobra 2021, ob 17.00 proti Porcii. Zalet sodeluje v skupini A, ki šteje osem ekip. Prve štiri bodo skupaj z boljšimi iz B skupine oblikovale ligo za napredovanje, ostale štiri pa se bodo potegovale za obstanek.

V moški C ligi je v edini skupini 10 ekip, osem se jih bo uvrstilo v play-off, zadnji dve bosta izpadli neposredno. Olympia s potrjenim trenerjem Robertom Makucem in Sloga Tabor, ki jo vodi Loris Manià, želita tudi v podobni konkurenci kot lani spet tekmovati za najvišja mesta. Med poletnimi okrepitvami zlasti izstopa vrnitev k Slogi veterana Damirja Kosmine, ki je bil petnajst let poklicni odbojkar in bi znal biti za deželno ligo ilegalno orožje. Soča pa se predstavlja z izjemno mlado zasedbo odbojkarjev, ki jih usmerja trener Lucio Battisti. V prvem krogu bodo sočani sprejeli v goste Prato, slogaši Pordenon, fantje Olympie pa bodo nastopili v Trstu na igrišču moštva Todorov Costruzioni.

V ženski D ligi se bodo v boj za točke v soboto podale mladinke Soče, ki bodo gostile Brugnero. Dekleta po novem vodi trener Luca Milocco. V prvi vrsti se bo treba izogniti zadnjemu mestu, ki vodi v nižjo ligo. Med dvanajstimi postavami na startu pa bodo Sovodenjke skušale presenetiti s čim višjo uvrstitvijo (štiri ekipe se prebijejo v končnico za napredovanje).

Spet je v moški D ligi tudi zasedba Našega prapora, ki združuje mlade in starejše igralce. V prvenstvu sodeluje osem klubov, prvi štirje po rednem delu se bodo borili za napredovanje, preostale pa čaka v play-outu boj pred izpadom. Brici trenerja Sebastjana Valentinčiča bodo ligaške nastope začeli na domačih tleh v Gorici proti Muzzani.

HC

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme