Vsakoletne štipendije Cluba Alpbach Senza Confini (CASC)

Club Alpbach Senza Confini (CASC) je čezmejna neprofitna organizacija, ki podeljuje štipendije za vsakoletni Evropski Forum Alpbach. Klub deluje od leta 2003 in ponuja motiviranim in nadarjenim mladim iz Koroške, severne Italije in Slovenije priložnost, da se na Forumu udeležijo edinstvene izkušnje in da navežejo stike z vrstniki s celega sveta. Poleg omenjenega si klub prizadeva za krepitev odnosov med vrstniki v regiji Alpe Adria. Člana odbora kluba sta tudi tržaška Slovenca Jadran Vecchiet in Martina Furlan.

Kot vsako leto bo tudi letos Klub Alpbach Senza Confini podelil 15 štipendij za obisk Evropskega Foruma Alpbach 2023, ki bo potekal od 19. avgusta do 3. septembra na Tirolskem. Štipendije so namenjene vsem študentom in mladim zaposlenim od 18. do 30. leta. Zainteresirani se lahko prijavijo preko obrazca na spletni strani senza-confini.com do 31. marca 2023.

Namen Foruma je obravnavanje najaktualnejših izzivov s področij politike, gospodarstva in znanosti ter spodbujanje interdisciplinarne debate. Mladim med 18. in 30. letom je namenjen program seminarjev v prvem tednu Foruma, med drugo polovico Foruma pa bodo na vrsti konference z vrhunskimi govorci in poznavalci omenjenih panog.

Teme letošnjega Foruma so: Rešitve za podnebne spremembe (Rallying for the Climate), Varnostna vprašanja Evrope v multipolarnem svetu (Securing Europe in a Multipolar World); Izzivi evropske ekonomije (Fighting for Europe’s Economic Sovereignty); Krepitev demokracije v Evropi (Reinforcing Democracy in Europe).

Predstavitev štipendijskega programa bo 8. marca ob 19. uri. Spletna povezava je dosegljiva na profilih kluba Senza Confini na socialnih omrežjih.

Podrobne informacije na board@senza-confini.com.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme