“Vsaka oseba je edinstvena, ima svoj stil in svoj značaj”

Piše: Katja Ferletič

Danes je možno že na spletu in družbenih omrežjih pogledati, kakšne so najnovejše frizure, ki jih moda predlaga. O izbiri najprimernejše pa je zelo pomembno, da se z zaupanjem predamo v izkušene in spretne roke mojstric in mojstrov na področju striženja, barvanja in oblikovanja pričesk. Mojster v svojem poklicu je nedvomno tudi Aleksij Ferlez, ki s pomočjo brata Danijela in žene Laure že dolgo let vodi frizerski salon v Doberdobu, svoji rojstni vasi.

Koliko let že imaš svoj frizerski salon?
Najprej sem dve leti delal v Milanu, nato tudi v Trstu. Svoj salon v Doberdobu sem odprl leta 2004.
Kako to, da si se odločil za ta poklic? Kje si se ga izučil?
Prvi razred nižje šole nisem izdelal, zato mi je mama ukazala, da moram čez poletje delati pri sestri, v njenem frizerskem salonu. Ob tisti priložnosti sem prvič od blizu spoznal poklic in ga vzljubil, tako sem se odločil, da bom obiskoval poklicno frizersko šolo Beauty school v Gorici. Že od vsega začetka pa se stalno izpopolnjujem na raznih tečajih, predvsem v Bologni.
Ali so v tvojo dejavnost vključeni tudi drugi družinski člani? Imajo vsak svojo vlogo?
V salonu sta zaposlena tudi moja žena Laura in brat Danijel. Vsak od nas ima svojo vlogo: jaz skrbim za frizerske usluge, brat upravlja salon, skrbi za vse administrativne zadeve in je v stiku z dobavitelji, moja žena pa je poklicna kozmetičarka in nudi kozmetične storitve v salonu – dve sobi sta izključno posvečeni estetiki. V teh prostorih nudi moja žena našim strankam ličenje, pedikure, manikure, masaže in vse, kar je potrebno za nego kože in obraza.
Imaš tudi druge uslužbence?
Imam še eno uslužbenko.
Kdaj si zaprl salon zaradi epidemiološke krize?
Salon je bil zaprt od 11. marca do 18. maja. Odpreti smo hoteli takoj, ko nam je zakon to dopustil, saj smo imeli veliko povpraševanja naših strank.
Katere varnostne ukrepe morate spoštovati frizerji? Se ti zdijo primerni ali prestrogi?
Varnostnih ukrepov je precej. V salon ne moremo sprejeti več kot tri stranke istočasno in skrbeti moramo za varnostno razdaljo vsaj enega metra med njimi – pri nas so stoli na razdalji dveh metrov. Med stole ob umivalnikih, kjer umivamo lase, smo postavili zaščitne panoje iz pleksi stekla. Nujno moramo vsi nositi masko. Vse gospe morajo ob vstopu v salon položiti svoje torbice v plastično vrečko za enkratno uporabo. Vse stranke si morajo razkužiti roke z gelom in nuditi tudi svoje osebne podatke, ki jih vpišemo v seznam strank in jih moramo shranjevati štirinajst dni. Branje časopisov in revij je prepovedano, v salonu jih nimamo več. Brisače smo že prej morali prati pri 70 stopinjah Celzija, tako da v tem smislu ni novosti. Ponavadi strižemo lase za hrbtom naših strank, tako da gledamo v ogledalo; v primeru pa, da moramo stati ravno pred osebo, si nadenemo zaščitno masko FFP2, ki zaradi svoje sestave ustavi večino bakterijskih zračnih delcev, in vizir – to je zelo pomembno tudi pri nudenju kozmetičnih storitev. Vse pripomočke in površine moramo po vsaki uporabi razkužiti s točno določenimi, certificiranimi razkužilnimi sredstvi. To smo počenjali že prej, sedaj pa je pri nas kot v operacijski sobi. Nekateri ukrepi, kot je npr. plastična vrečka za torbice, se mi zdijo pretirani, glede vseh ostalih pa lahko povem, da se naše delo ni veliko spreminilo. Varnost in zdravje naših strank sta od vedno na prvem mestu.
Kako so te ukrepe sprejele tvoje stranke?
Večina mojih strank je ukrepe mirno sprejela. Nekatere se virusa zelo bojijo in bi hotele, da bi ukrepe še bolj zaostrili, drugim pa se zdijo res pretirani. Vse pa poznajo zakonske predpise in se primerno obnašajo.
Koliko strank si imel ponavadi dnevno v svojem salonu in koliko jih imaš danes?
Naš delovni urnik smo toliko podaljšali, da uspemo zadovoljiti približno isto število strank kot pred nastopom epidemije. Delamo res veliko ur. Salon odpremo ob 7. uri zjutraj vsak dan in ne zapremo pred 22. uro – tako bomo delali gotovo še vsaj dva tedna.
Vam je država priskočila na pomoč v kriznem času?
Država je v tem trenutku v našemu sektorju popolnoma odsotna. Dopolnilne blagajne ni dobil noben uslužbenec našega podjetja in tudi 600 evrov finančne pomoči, ki jih je država namenila podjetnikom, nisem prejel. Moj veliki problem je likvidnost, saj moram poravnati vse stroške za dobavo kozmetičnih izdelkov pri svojih dobaviteljih, ki so tudi sami v velikih finančnih težavah. Država je našemu sektorju tudi v tem primeru zagotovila olajšave pri bančnih posojilih, a trenutno nimamo še konkretnih novosti – posojilo čez dva meseca nam ne bo v veliko pomoč … Ukrepati bi morali hitro! Bančna posojila so pomembna in primerna investicija za rast in razvoj gospodarske dejavnosti, ne pa za golo preživetje. Naj navedem še drug primer: na prošnjo za prispevek za plačilo najemnine prostorov, ki znaša 120 evrov, je potrebno prilepiti kolek v višini 16 evrov, vse skupaj je groteskno in občutek imam, da nas država ne jemlje resno. Veliko novic in podatkov prejemamo vsak dan, nihče pa nima jasnih pojmov. Navodila, kako lahko ponovno odprem frizerski salon, sem spoznal šele večer pred odprtjem!
Čeprav so se nam tekoči stroški povišali (tudi za nakup vseh varnostnih rekvizitov), cen za naše usluge vsekakor nismo spremenili, saj se nam zdi v tem času popolnoma neprimerno v odnosu do naših zvestih strank.
V tem času bi moral verjetno urediti pričesko marsikateri nevesti…
Iskreno povedano nisem imel veliko naročenih nevest, ogromno dela pa sem izgubil ob drugih priložnostih in praznikih. Že v tednu praznika žena, ko je bil salon še odprt, so se ljudje bali in salon je bil pretežno prazen, sledila sta Velika noč in materinski dan. Splošno gledano sta navadno januar in februar slabša meseca pri delovanju salona, so pa spomladanski meseci bistvenega pomena in letos smo jih žal “izgubili”.
Vrniva se k tvojemu poklicu … Ali se še vedno izobražuješ na tečajih? Obiskuješ tudi sejme?
Zelo je pomembno redno izobraževanje in spremljanje novih trendov ter izbira kvalitetne lasne kozmetike, zato redno obiskujemo izobraževalne tečaje – do dvanajstkrat na leto se po nekaj dni odpravimo v Bologno. Tja gremo tudi vsaki dve leti na velik sejem Cosmoprof, ki ga sicer organizirajo vsako leto. Na tem sejmu najpomembnejša podjetja, ki delujejo na področju estetike, predstavijo profesionalcem vse svoje novosti.
Kako se je tvoj poklic spremenil od časov, ko si se ti šele uvajal v delo, do danes?
Osnovne tehnike striženja in ustvarjanja pričesk so pretežno iste kot nekoč, poslužujem pa se tudi novih. V preteklosti sem veliko delal z navijalkami, danes pa za ustvarjanje kodrov in urejevanje pričesk uporabljam pretežno druge pripomočke. Nedvomno je največja razlika v kakovosti proizvodov za barvanje in tretmajev ter vseh ostalih proizvodov, ki jih uporabljamo pri nudenju storitev, povezanih s pričeskami. Vsi proizvodi imajo danes popolnoma drugačno kemijsko sestavo in tudi barvila spoštujejo strukturo las in lasišče, tako da ni negativnih posledic na zdravje stranke. Glavno besedo imajo danes tretmaji.
Po čem največ povprašujejo stranke?
Vsaka oseba je različna, izbire so čisto osebne. Nekoč so moje stranke veliko bolj sledile modnim trendom, danes pa imam občutek, da izbirajo same. Večinoma imajo točno določeno idejo, kako mora njihova frizura izgledati, in zame je bistveno, da se bodo dobro počutile, da jim bo pričeska všeč ter da jo bodo lahko negovale tudi same doma.
Koliko je pomembna kvaliteta šamponov in drugih frizerskih proizvodov za zdravje naših las?
Kvaliteta je zelo pomembna, svojim strankam svetujem, da tudi za domačo rabo izberejo primerne proizvode in učinkovito negujejo svoje lase, saj danes vedno manj strank prihaja v salon vsak teden.
Kaj mora dober frizer upoštevati, ko se s stranko odloča za novo frizuro?
Pomembna je prava komunikacija, brez sile. Pri svojem delu moram stranke pazljivo poslušati in upoštevati njihove želje. Frizura mora biti tudi primerna določeni vrsti las, obliki obraza in barvi las ter barvi polti in oči. Prav tako je pri izbiri potrebno upoštevati stil in značaj osebe. Pričeska mora biti preprosta, da jo lahko urejajo tudi same doma. Vsaka stranka je edinstvena, ima svoj stil in svoj značaj. Zelo pomembna je kvaliteta las, barva ter podlaga las.
Verjetno mora imeti frizer tudi umetniško dušo…
Biti frizer v pravem pomenu besede pomeni tudi biti umetnik. Potrebno je znati razmišljati izven okvirjev in se ne ponavljati. Veliko mojih strank rade volje spreminja svojo pričesko in moj poklic mi dopušča veliko kreativnosti.
Si se kdaj odločil, da zahtevi svoje stranke nisi ustregel?
Ob menjavi stila svetujem previdnost. Večkrat se mi zgodi, da določeni zahtevi ne ustrežem, predvsem v primeru, da obstaja nevarnost, da lase poškodujem. Sam se pri svojem delu velikokrat srečujem s strankami, ki se odločijo za menjavo ob prelomnicah v življenju. Takrat moram znati svetovati, uporabiti moram vse svoje znanje in izkušnje, poslušati osebo, upoštevati njene želje in ji predlagati, kakšna sprememba bi bila najbolj ustrezna.
Tudi brade baje ne bodo šle kmalu iz mode. Vedno več moških se zelo skrbno posveča negi svoje brade. V svojem salonu nudiš tudi brivske storitve? Imaš zahtevne stranke moškega spola?
Pred tremi leti smo v Bologni in v kraju San Vito al Tagliamento obiskali tečaje za striženje in negovanje brad, tako smo se odločili, da bomo našim strankam moškega spola nudili tudi take vrste storitev. Nudimo jim specifične proizvode in tretmaje. Delo je tehnično zelo zahtevno, saj se pri striženju moških las in brad takoj prepoznajo napake in pomanjkljvosti frizerja.
Kako skrbiš za promocijo svojega salona?
V prihodnosti bomo gotovo naredili lepo spletno stran našega salona, trenutno pa se zanesemo na kakovost našega dela in zadovoljstvo strank.
Kaj ti je najbolj všeč pri frizerskem poklicu?
Všeč so mi raznolikost, kreativnost, natančnost in skrb, da je določeno delo narejeno na čim boljši način. Vsak dan se česa novega naučim. Veliko stvari me naučijo moje stranke, saj se one najboljše poznajo in vedno upoštevam to, kar mi povejo. Všeč so mi ljudje in odnos, ki ga z njimi utegnem navezati. Zelo je zanimivo poslušati pripovedi in izkušnje vsake osebe – tudi ta hudi čas, epidemiološko krizo, je vsak od nas doživljal na drugačen način in moja naloga je, da stranko poslušam.
Najlepša hvala za pogovor!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme