Vrtec Pikapolonica na obisku v Novi Gorici

Sprehod po Borovem gozdičku in obisk knjižnice Franceta Bevka

V sredo, 15. maja, so otroci vrtca Pikapolonica obiskali Novo Gorico.  V sklopu projekta Goriške kapljice smo se podali v Novo Gorico, da bi se ponovno srečali s prijatelji iz skupine Čebelic (Centralni vrtec Nova Gorica). Veselo smo se sprehodili po Borovem gozdičku, kjer so nas razveselile račke in gosi z mladički.

Dan je bil poln presenečenj. Obiskali smo novogoriško knjižnico Franceta Bevka (projekt Vrtec na obisku), kjer nas je sprejela knjižničarka Polona Palčič. Prisluhnili smo pravljici v krasni pravljični sobi. Ogledali smo si miniaturne knjige. Naučili smo se, kako je treba s knjigami ravnati, da se lepo ohranijo za vse bralce. Knjižničarka nam je tudi pokazala najrazličnejše vrste knjig, ki jih lahko najdemo v knjižnici. Otroci tretjega letnika pa so si pri knjižničnem pultu izposodili slikanico, ki jo bomo prebrali v vrtcu.

Po obisku knjižnice so nas pričakovali prijatelji in vzgojiteljici skupine Čebelic. Skupaj smo se sprehodili po Borovem gozdičku in si ogledali naravne lepote parka.

Dve nenačrtovani srečanji sta nas še presenetili in osrečili. Na poti do knjižnice smo zagledali izložbe uradov EPK GO! 2025. Odločili smo se, da se fotografiramo pod napisom EVROPSKA PRESTOLNICA KULTURE. Tu pa nas je presenetila zelo prijazna uslužbenka, ki je prišla iz urada, da bi nas pozdravila in obdarila z zapestnicami Go! Borderless. 

Ko smo šli mimo občine, nas je zagledal član Rdečega križa Nova Gorica in nas povabil, da se ustavimo pri njihovi stojnici. Prisrčno in navdušeno nas je sprejel. Na stojnici smo se igrivo srečali z zobno preventivo, pobudo Preventivno zobozdravstvo Slovenije – Za lep nasmeh, in prejeli v dar nalepke in tabletke za razkrivanje zobnih oblog.

V Borovem gozdičku smo za kosilo imeli piknik, nato pa smo si privoščili sladoled.

Otroci, starši in vsi iz vrtca Pikapolonica se vsem prisrčno zahvaljujemo za gostoljubnost, vljudnost, toplino in prekrasna doživetja. Knjižničarki Poloni naj gre naša zahvala in pohvala za očarljivo vodenje obiska.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme