Vrhunec sezone za Caterino Sinigoi

Piše: HC Fotografije: damj@n

Pri koncu je smučarska sezona, pred odločilnimi tekmami je naša najboljša smučarka Caterina Sinigoi, mladinska državna reprezentantka, sicer članica Smučarskega kluba Devin. Prav te dni bo odlična športnica, doma iz Sesljana, maturantka na znanstvenem liceju Franceta Prešerna v Trstu, letnik 2003, zaposlena na mladinskem državnem prvenstvu v treh bolj tehničnih disciplinah, kar predstavlja tudi vrhunec njene sezone.

V začetku meseca smo jo srečali v Plodnu – Sappadi, kjer se je ob treningih (tam redno vadi na “črni” progi) za popestritev udeležila tudi tržaškega smučarskega prvenstva (ki ga je letos organiziralo kriško Športno društvo Mladina) in premočno osvojila pokrajinski naslov. Njen domet so letos sicer FIS tekme, na katerih nastopajo najboljše mladinke iz države, točke pa zbira tudi na mednarodnih tekmovanjih, večkrat na primer v Sloveniji. Tudi letos ima Caterina že v žepu več zmag in visokih uvrstitev, vendar z zvestim trenerjem Alešem Severjem ocenjujeta, da je bilo med zimo tudi veliko zamujenih priložnosti. Večkrat Sinigoievi ni uspelo povezati dveh uspešnih voženj, praviloma je bila ena dobra in druga slaba, nekajkrat je tudi odstopila. Vsled tega, pravi Sever, poteka razvoj njene kariere za korak upočasnjeno v primerjavi z načrti. Njen srednjeročni cilj, je dejal trener, mora biti vstop v C reprezentanco, da se razumemo, so to tekmovalke, ki nastopajo v Evropskem pokalu, kjer je Devinova smučarka lani opravila nekaj tekem. Letos pa se ji ni izšlo, tako da do konca sezone išče predvsem čim boljše izhodišče na FIS lestvici pred prihodnjim letom.

19-letna Caterina Sinigoi sicer ogromno vlaga v treniranje, stalno je na poti, veliko vadi tudi v fitnesu, kljub temu pa obiskuje višjo srednjo šolo v prisotnosti in ima tudi zelo visoke ocene. Najboljša smučarka v Italiji se bo vpisala na univerzo, dokler pa bo mogoče, bo prednost dajala športu in trenirala na čim višji ravni. Njen dolgoletni trener je prepričan, da so bile težave bolj mentalne oziroma psihološke narave, saj sicer smuča izjemno dovršeno in ima še vse možnosti, da izpolni cilje, ki si jih je postavila.

Pri Sinigoievi je treba poudariti tudi zelo pozitiven in neobremenjen značaj ter predanost družine, ki jo vseskozi podpira, tako kot je svoj čas stala ob strani starejši sestri Giorgii. Ta je namreč imela kot mladinka dobre rezultate na mednarodni ravni kot jadralka pri sesljanski Čupi.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme