Vračajo se pravljične predstave za vse male in velike radovedneže

Kulturni dom Gorica / Komigo baby

Tudi niz abonmajskih otroških predstav Komigo baby, ki ga prireja Kulturni dom Gorica v sodelovanju z AŠZ Dom Gorica in kulturno zadrugo Maja, pod pokroviteljstvom Slovenske kulturno-gospodarske zveze in s finančno podporo Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, Dežele FJK in Fundacije Goriške hranilnice, se je moral v pretekli sezoni umakniti pred pretečim koronavirusom. Ko so letos razmere nekoliko boljše in so možne predstave v živo, seveda ob strogem upoštevanju vseh določil za preprečevanje širjenja epidemije covida-19, se na oder goriškega Kulturnega doma vračajo priljubljene igrice za otroke.

Organizatorji napovedujejo pestro deveto gledališko sezono 2021/2022 za najmlajše gledalce, Komigo baby. Želijo si, da otroci spet s spodbudnim geslom Mama, očka … gremo v gledališče! prepričajo starše, naj jih pripeljejo na zanje pripravljene predstave. Komigo baby, ki nedvomno predstavlja obogatitev ponudbe goriškega Kulturnega doma, želi s tem zvabiti starše, naj z otroki prihajajo v dvorano na ogled pravljičnih uprizoritev. Tokrat so organizatorji pripravili niz šestih otroških predstav, ki bodo pomagale malčkom pri odkrivanju sveta, v katerem živijo, in jih navajale k obiskovanju gledališča, da bodo tudi kot odrasli radi zahajali vanj. Med drugim so to tudi dragoceni družinski trenutki, ki bogatijo medsebojno življenje, hkrati tudi vabijo na čudovit polet “na lahkih krilih domišljije”, ki vsakogar povede stran od vsakdanjih skrbi, zraven pa ga seznanja z lepimi sporočilnimi vsebinami, vselej jasno nakazanimi v otroških uprizoritvah. Vseh šest predstav bo v slovenskem jeziku in vse bodo v goriškem Kulturnem domu.

Prva bo v nedeljo, 17. oktobra 2021, ob 11. uri, in sicer lutkovna predstava Zbudi se ribica v izvedbi gledališča Talija; v igrici nastopa Barbara Vidovič. Naslednja predstava bo v nedeljo, 14. novembra 2021, ob 11. uri Juha, ki iz buč se kuha gledališča Makarenko. Ko bo že zadišalo po praznikih, bo v ponedeljek, 6. decembra 2021, ob 17. uri predstava Čarobni prazniki Zavoda Enostavno prijatelj. Ob koncu uprizoritve bo otroke obiskal sv. Miklavž in jim prinesel darila.

V novem letu 2022, za katero si vsi želimo, da bi v njem pojenjala moč strašnega koronavirusa, bodo mali gledalci uživali ob še treh predstavah. Prva bo Pravljična ura babice Pra, ki jo bo predstavilo gledališče Unikat v četrtek, 6. januarja 2022, ob 11 uri. Za njo se bodo otroci čudili Repi Velikanki, ki jo bo uprizorilo gledališče Lalanit, v nedeljo, 23. januarja 2022, ob 11. uri. V nedeljo, 20. februarja 2022, ob 11. uri pa se bodo otroci z lutkami vkrcali na čiribarko, ki jo bo v Gorico pripeljalo Gledališče Ku-Kuc. Niz predstav se bo končal s tradicionalnim pustovanjem, ki bo 1. marca ob 15. uri, ko bo pomlad že skoraj trkala na vrata.

Cena vstopnic: otroci 5,00 €; spremljevalci, bratje in sestre 3,00 €.

Za dodatne informacije in rezervacije je na voljo urad goriškega Kulturnega doma (ul. I. Brass 20; tel. +39 0481 33288 – info@kulturnidom.it ali na spletni strani www.kulturnidom.it).

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme