Voščila v glasbi Zadružne kraške banke Trst Gorica

V času božičnih in novoletnih praznikov po celem svetu potekajo številni koncerti, tako pevski kot instrumentalni, med katerimi je verjetno najbolj znan Dunajski novoletni koncert.

Po nekaj letih so se na Glasbeni matici Furlanija Julijska krajina odločili, da ponudijo Zadružni kraški banki Trst Gorica novoletni koncert, ki ga je ZKB z veseljem sprejela in v ta projekt vključila še deželni sedež Rai v Trstu. Zaradi koronavirusnih razmer so bili primorani koncert posneti. Posnetek je pred dnevi nastal v goriškem Kulturnem domu, predvajan pa bo na kanalu Rai tre bis v petek, 1. januarja, okrog 21. ure.

Na koncertu z naslovom “Voščila v glasbi Zadružne kraške banke Trst Gorica” bo nastopil komorni orkester Glasbene matice, ki ga sestavljajo bivši učenci GM, današnji profesorji in sodelavci GM ter študentje, ki se v sklopu Erasmusa izpopolnjujejo na tržaškem Konservatoriju. Klasični zasedbi salonskega orkestra, kot je bil v navadi v času Straussa in sodobnikov se bosta tokrat pridružila kot pianista še Claudia Sedmach in Bogdan Kralj. Pod vodstvom zamejskega dirigenta Igorja Zobina bosta nastopila dva priznana primorska pevca, in sicer sopranistka Mateja Petelin in baritonist Jure Počkaj. Program bo obsegal najbolj poznane in priljubljene “novoletne” melodije kot npr. Straussove valčke, polke in koračnice, duete iz oper in operet ter slovenski biserček skladatelja Miroslava Vilharja, to je duet Pesem svobode iz prve slovenske spevoigre Jamska Ivanka.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme