Virtualni skavtski križev pot

Po uspešni lanski izvedbi Slovenska zamejska skavtska organizacija (SZSO) ponovno organizira virtualni skavtski križev pot. Gre za dogodek, v sklopu katerega se skavti vsako leto zberejo na veliki petek, ko se spomnijo Kristusovega trpljenja in smrti. Letos bo križev pot že drugič potekal preko spleta, neposredni prenos v živo se bo začel v petek, 2. aprila 2021, ob 20. uri.

Priložnostni trop, ki ga sestavljajo voditelji vseh treh stegov, ki delujejo pri Slovenski zamejski skavtski organizaciji, Gorica, Trst in Kraški steg, so pripravili vezno nit; letošnjo temo, Nositi križ danes, pa so skozi postaje križevega pota razvili klanovci iz vseh treh klanov SZSO. Obred bodo bogatili pesmi, razmišljanja in krajši prizori.

Skavti Slovenske zamejske skavtske organizacije bi vam s to akcijo radi popestrili postni čas, predvsem pa vam bili zraven v molitvi. Obred ni namenjen samo skavtom in skavtinjam, temveč vsem ljudem, ki bi mu radi prisostvovali.

Križev pot bo vsem dostopen na spletu, povezavo na neposredni prenos boste našli na spletni strani www.szso.org. Skavti vabijo, da se v družinskem krogu združite z njimi v molitvi v petek, 2. aprila, ob 20. uri, oblečeni v popolni skavtski kroj. Namesto tradicionalne bakle naj si vsak prižge svečo, pri sebi pa naj ima še dve palici in kos vrvi. Posnetek bo na spletu dostopen tudi kasneje.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme