Aktualno

Veselo druženje in ob mraku skupna sv. maša v siju sveč

Veselo druženje in ob mraku skupna sv. maša v siju sveč

Konec skavtskega leta SZSO – Gorica

V soboto, 1. junija, in v nedeljo, 2. junija, so člani Slovenske zamejske skavtske organizacije na poseben način končali skavtsko leto.
Vsaka starostna veja je sobotno popoldne preživela po svoje: volčiči in volkuljice so se udeležili Iger brez meja, ki jih prireja SKD Hrast pri župnišču v Doberdobu, izvidniki in vodnice so postavili šotore na travniku v Brestovici, do koder so peš prišli tudi člani noviciata. Najstarejša veja, veja roverjev in popotnic, pa se je sprehodila po Brestovici in del popoldneva preživela pri cerkvici sv. Anastazije.
Za večerjo so se zbrale vse tri veje skupaj v Brestovici in tako začele skupen program ob koncu skavtskega leta. Po večerji so se skavti in skavtinje udeležili sv. maše, ki jo je daroval g. Karel Bolčina. Dogodek je bil res poseben, saj se je maša darovala v mraku ob tabornem ognju, ki ga je ob spremljavi Večerne molitve prižgala bodoča odhodnica. Poleg tega so volčiči in volkuljice v ogenj stresli listke, na katere so pridno pisali svoja dobra dela, ki so jih opravljali med skavtskim letom. S tem plamenom so najmlajši člani prižgali sveče, ki so jih iz koščkov voska izdelali sami in jih nato darovali na oltar. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji
Radodarna puma

17.06.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!