Aktualno

“Verjamemo, da se zmore danes ponuditi nekaj več!”

“Verjamemo, da se zmore danes ponuditi nekaj več!”

Nova pridobitev na Goriškem

Ko Silvanu Semoliču, ki je z družino pred kratkim posodobil že obstoječo trgovino z jestvinami in razširil ponudbo v sosednji stavbi pri Rdeči hiši z novo trgovsko-gostinsko ponudbo, iskreno čestitam in mu omenim, da smo v Gorici veseli vsakega novega odprtja trgovin, ko pa se po večini le zapirajo, mi zadovoljno odvrne: “Hvala, sami smo prepričani, da se tudi danes lahko ponudi nekaj več, nekaj drugačnega, po meri človeka. Za odprtje gostinskega obrata v stavbi, kjer je bila nekoč pri Rdeči hiši znana slovenska banka, smo se odločili, ker smo hoteli na tem mestu ponuditi poleg jestvin tudi sodoben bar, gostinski obrat, v katerem je razširjena ponudba delikatese, vrtnin in zelenjave, a tudi hitrih in v naši hiši pripravljenih hladnih in toplih jedi”.
Vsi, ki družino Silvana Semoliča poznamo, vemo, da so že dolgo let odlični trgovci, taki, ki imajo pred očmi osebo in ne kupca. Vsi zaposleni pri njih so prijazni, hitri, govorijo tako italijanski kot slovenski jezik, izbira v njihovi trgovini je bila že doslej dovolj vsestransko popolna, da je nagovarjala kupce tako iz Gorice kot iz sosednje Slovenije.
“Nekaj novega smo morali narediti, saj se vse spreminja, sami pa nočemo in tudi ne moremo se kosati z velikimi trgovskimi verigami na obeh straneh državne meje. Tudi ni bil to naš namen, ko smo se odločili, da bo v stari trgovini ostala ponudba podobna prejšnji, v bistvu trgovina, v kateri hitro in za sprejemljive cene dobiš vse, kar potrebuješ doma”, je dodal Silvan, medtem ko je žena Magdalena z veseljem povedala, da bodo na novi lokaciji ponujali tudi jedi, poleg veliko delikatese, po kateri so sicer že bili poznani.
Gospa Magdalena pove, da so se odločili za preprosto, a dobro in predvsem tako hrano, ki si jo za zmerno ceno lahko privoščijo vsi, ki gredo mimo. Prav zato imajo v novem lokalu mize in stole, kjer lahko v miru poješ, kar gospa Magdalena vsak dan svežega skuha.
Nasmejana in prijazna prodajalka Anita, ki je hitra in odločna, na vprašanje, ali imajo zdaj večjo ponudbo sirov, takoj ureže rezino novega sira in mi ga da poskusiti: “Ta je odličen! Meni lahko zaupate”!
Devet zaposlenih bo torej v dveh lokalih družine Semolič v prihodnje skrbelo, da bodo lahko kupci in mimoidoči kaj dobrega pojedli, napravili nakupe, predvsem pa bodo odslej lahko spili tudi kozarec vina, piva, kavo, kot bodo tudi v prihodnje lahko povprašali po prigrizkih in odličnih sendvičih, po katerih so že leta znani.
Voščimo jim seveda veliko sreče in se iskreno veselimo njihovega navdušenja na začetku nove poti!
JUP

Slike

04.09.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!