Večer z Androm Merkujem

Fotografije: @massmedia.it

Kulturni dom Gorica  Komigo

V soboto, 1. oktobra 2022, ob 20.30, bo v Kulturnem domu v Gorici sedma, zadnja abonmajska predstava 19. trijezičnega Festivala komičnega gledališča Komigo 2022. V goste bo prišel priznani tržaški imitator Andro Merku’ s predstavo v ialijanščini Mistovoce senza panna (Zmešnjava glasov brez smetane).

Preteklo je že deset let, odkar je postavil na oder zadnjo samostojno predstavo Bravomabasta v produkciji stalnega gledališča FJK. Zdaj pa se vrača  z omenjeno uprizoritvijo, katere je avtor in izvajalec. V teh letih je Merku’ nastopal predvsem na Radiu24 v oddaji La Zanzara, nato pa v oddaji Bonjour bonjour na Radiu Monte Carlo, kjer ga vsako jutro še vedno lahko poslušamo. Medtem se je pojavil tudi na Striscia la notizia na Canale5 z imitacijo Giuseppeja Conteja. Dobro poznani so tudi njegovi šaljivi telefonski klici, in njegovi prefinjeni imitacijski skeči, zaradi katerih ga upravičeno uvrščajo med najboljše italijanske imitatorje.

Toda klic gledališča je bil močan in njegova nova predstava presega imitacijo. Naslov je v tem smislu simboličen: Merku’ se bo dejansko lotil najbolj vročih aktualnih vprašanj. Igral bo sam, bo za klavirjem s presenetljivimi parodijami, glasom in gestami posodil roke številnim osebnostim iz sveta politike, duhovščine, medicine, kulture in sodobne umetnosti, vendar brez nadgradenj, brez ličil in brez prevar.

Vstopnina: redni 15,00 €; znižani (upokojenci, študenti) 10,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it.

Festival Komigo, komično gledališče v slovenskem, italijanskem in furlanskem jeziku, prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju z združenjem Kudus – Kulturnim domom Nova Gorica, s Slovenskim stalnim gledališčem (SSG) iz Trsta, z Glasbeno matico, z Operno akademijo iz Križa pri Trstu, z Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, Kras iz Doberdoba, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha, ter z Društvom beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so: Dežela FJK, občine Gorica, Nova Gorica, Doberdob in Sovodnje ob Soči ter Urad Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, Slovensko kulturno gospodarska zveza (SKGZ) in Fundacija goriške hranilnice.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme