Večer v Števerjanu z vižami Lojzeta Hledeta

 V sklopu pričakovanja 50. festivala Števerjan 2022 bo na trgu pred cerkvijo v Števerjanu v soboto, 21. maja 2022, ob 19. uri potekala predstavitev zbirke skladb narodno-zabavne glasbe Lojzeta Hledeta z naslovom Večer v Števerjanu, ki je izšla pri Goriški Mohorjevi v sodelovanju s SKPD Frančišek B. Sedej in Občino Števerjan.

Notno zbirko bo predstavila predsednica Zadruge Goriška Mohorjeva prof. Franka Žgavec. Z  Lojzetom Hledetom, avtorjem skladb, ustanoviteljem in vodjo istoimenskega ansambla narodne-domače glasbe in enem glavnih pobudnikov nastanka festivala v Števerjanu, se bo pogovarjal Aleksi Jercog.

Bogat glasbeni program bodo sooblikovali otroški pevski zbor F.B. Sedej pod taktirko Martine Hlede, ansambel Briški kvintet, na orglice pa bo zaigral Lojze Peterle. Vsi nastopajoči bodo izvajali Hledetove skladbe. Ob pozdravu gostov si bodo sledili tudi videoposnetki priznanih harmonikašev. Večer bo povezovala Martina Valentinčič. Za scenarij je poskrbela Andrejka Hlede.

V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v KCLB v Gorici. Srečanje bo potekalo tudi na daljavo preko Facebook strani in YouTube kanala SKPD F.B. Sedej. Celotno prireditev bo posnel Radio Trst A za oddajo Iz domače zakladnice.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme