Več zakonov s področja socialne in družinske zakonodaje

Fotografije: STA

Predstavniki NSi so danes podrobneje predstavili predloge novel več zakonov s področja socialne in družinske zakonodaje, ki so jih v DZ vložili minuli mesec. Minister za delo Janez Cigler Kralj je ob tem priznal, da na vladi soglasja zanje ni bilo, saj da “si do zdaj nihče ni upal predlagati teh rešitev”. Ne glede na to verjame, da bodo sprejete.

V NSi so pripravili predloge novel zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, zakona o urejanju trga dela, zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev in zakona o socialno varstvenih prejemkih. Z njimi želijo, kot navajajo, spodbuditi hitrejše vključevanje brezposelnih na trg dela in zmanjšati dolgotrajno brezposelnost, hkrati pa postopoma ločiti družinsko politiko od socialnega varstva.

Kot je na današnji novinarski konferenci dejal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, finančne posledice predlagane zakonodaje ocenjujejo na okoli 18 do 20 milijoni letno. “A to je investicija v boljšo prihodnost,” je prepričan.

Tak paket so imeli jeseni pripravljen tudi za obravnavo na vladi, “a se žal ni zbralo potrebno soglasje”, da bi bil paket obravnavan in sprejet ter poslan v parlamentarni postopek prek vlade. Zato so ga zdaj vložili poslanci.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme