Več kot 400 vernikov pri maši za ponesrečence balonarske nezgode

Okoli 400 vernikov se je udeležilo maše, ki jo je za umrle in poškodovane v nesreči balona daroval v ponedeljek, 27. avgusta, ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Slednji se je v svoji pridigi zahvalil vsem, ki so kakorkoli pomagali umrlim in poškodovanim ter njihovim svojcem. Poudaril je tudi velik pomen upanja, da je življenje močnejše od smrti.

V svoji pridigi v cerkvi sv. Mihaela na Barju je po poročanju Slovenske tiskovne agencije ljubljanski pomožni škof dejal, da želijo z mašo pokazati, da so blizu vsem, ki trpijo, pa naj “bodo tisti, ki so bili v nesreči poškodovani, ali njihovim domačim, sorodnikom in prijateljem”.

Kljub bolečini, ki jo je prizadejala nesreča, po besedah Jamnika vse zbrane pri maši združujeta skupna bolečina in prošnja, da bi ohranjali “upanje, vero in pogum, da je življenje močnejše od smrti”. Prav upanje, vera in pogum so namreč tisti, ki nas povezujejo “z našimi dragimi rajnimi, kot tudi tistimi, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju”, je dejal.

Človeško življenje je po besedah Jamnika polno preizkušenj, prebroditi pa nam jih lahko pomaga Kristus. Kajti “on sam je vstopil v največje temine trpljenja in smrti človeškega bivanja, in tako sta trpljenje in smrt v moči velikonočne skrivnosti obsijana z zarjo velikonočnega jutra”, je dejal in dodal, da smo prav zato vsi “še toliko bolj poklicani in spodbujeni, da doživljamo tudi radost in čudež bivanja ob čisti darežljivosti Boga”.

Svojo pridigo pa je Jamnik zaključil z mislimi iz romana Fjodora Dostojevskega Bratje Karamazovi: “Prav gotovo bomo vstali, prav gotovo se bomo videli in veselo, radostno bomo pripovedovali drug drugemu vse, kar je bilo! In večno, vse življenje se bomo držali za roke!”

Okoli 400 ljudi na maši za ponesrečene v nesreči balona v Ljubljani, mašo je priredila NadškofijaLjubljana za umrle, poškodovane in njihove svojce v balonarski nesreči.

Preberi tudi

Pasijon po Mateju in Janezu na spletu

Kristjani in družba

Onkraj optimizma in pesimizma

Kristjani in družba

Danes je 1600. obletnica smrti svetega Hieronima

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme