VAL v Italiji, Avstriji in Sloveniji

VAL – Vokalna akademija Ljubljana, zmagovalni zbor Grand prix Europe leta 2010, v letošnjem avgustu ponavlja lanskega avgusta prvič odpeto “povezovalno miniturnejo” s koncerti v  Italiji, Avstriji in Sloveniji. Po letošnji sezoni, ko je VAL izvedel  izbrane Monteverdijeve motete, Mozartov Requiem , otvoritveni koncert na Grand Prix evropskega zborovskega petja 2012 v Mariboru ter julijsko turnejo na Kitajskem, kjer je VAL uradno in uspešno predstavljal evropsko zborovstvo na 1. svetovnem  zborovskem vrhu, se Valovci vračajo k svojim koreninam – narodni pesmi iz Slovenije in še posebej iz zamejstva. Na koncertih bo predstavljena v priredbah najbolj uveljavljenih sodobnih slovenskih skladateljev. Ob tem bo VAL zapel še nekaj svojih že poznanih  izvedb slovenske in svetovne zborovske klasike.
VAL bo nastopal s solistkami Martino Burger, sopran, Uršo Kržič, čelo, in pianistkama Katarino Tominec in Mojco Prus. VAL že proti petemu letu delovanja vodi nagrajenec letošnjega Prešernovega sklada maestro Stojan Kuret (na sliki spodaj) .
Vsi koncerti so brezplačni.
Italija – Marijina cerkev na Repentabru, nedelja 12. avgusta, ob 20. uri, ob 500. letnici zgraditve sedanje cerkve.
Avstrija – cerkev sv. Janeza v Šentjanžu v Rožu, v torek, 14. avgusta, ob 20. uri, na predvečer Velikega Šmarna.
Slovenija – cerkev sv. Petra v Radovljici, v sredo, 15. avgusta, ob 20. uri, na dan Velikega Šmarna.
Dodatni podatki so na voljo na spletni strani www.valval.si

Vokalna akademija Ljubljana bo pod vodstvom Stojana Kureta 12. avgusta nastopila v Repentabru (I), 14. v Rožu (A), 15. v Radovljici (Slo).

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme