Vabilo na tri pohode v avgustu in septembru

Planinska zveza Slovenije in Planinec vabita na pohodniške izlete. Prvi bo 20. avgusta 2022 na Matizovec, Kofce in Veliki vrh ter nazaj.

Pohod se bo začel na parkirnem prostoru pod kmetijo Matizovec. Prva skupina bo na pohod odšla do planinskega doma na Kofcah 1488 m – višinska razlika preko 570 m. Organizatorji manj pripravljenim svetujejo, naj se odločijo počakati v planinskem domu na Kofcah, saj bodo na poti do planinskega doma videli, kaj jih čaka na povratku v dolino. Druga skupina bo odšla na Veliki vrh 2088 m mimo planinskega doma na Kofcah, višinska razlika dodatnih cca 600 m, na višini cca 1900 m nmv je odsek kakih 100 m dokaj zahteven za spust.

Organiziran bo avtobusni prevoz:

avtobusna postaja Domžale 6:00 – Ljubljana Kolosej 6:20

Število mest je omejeno, prijave sprejemajo do ponedeljka, 15. avgusta 2022, ali do zapolnitve prostih mest.

V soboto, 27. avgusta 2022, se bodo pohodniki podali na Veliko planino z dveh koncev.

Prva skupina pohodnikov bo odšla iz Kisovca ob 8. uri mimo Domžalskega doma do Kapelice.

Pohod bodo vodili in popestrili člani PD Bajtar. Na Planini udeleženci dobilo čaj in degustacijo sira, kjer ga bo možno tudi kupiti ali pa pri kakem drugem pastirju na Planini.

Druga skupina (gibalno ovirani in manj pripravljeni pohodniki)  se bo odpravila iz Mačjega kota (parkirni prostor) ob 9.15 uri na Veliko planino.

Dolžina poti je dobra dva kilometra in je ves čas makadam. Na Veliki planini si bodo ogledali še kapelico Marije Snežne in se v Pastirskem stanu Gradišek okrepčali s čajem in degustirali sir, kjer ga bodo lahko tudi kupili ali pri kakem drugem pastirju na Planini.

Na Planini bodo imeli skupno srečanje akcij Slepi in slabovidni po Slovenski planinski poti, Gibalno ovirani gore osvajajo, Gluhi strežejo v planinski kočah, Nevrorazlični AMA, planinci in ljubitelji gora.

Organizatorji se bodo potrudili, da bodo dobili brezplačen parkirni prostor vsaj za kombije, za vse je nemogoče.

Organiziran bo tudi avtobusni prevoz:

avtobusna postaja Ljubljana Kolosej 6.20  – Domžale 6.40

Število mest je omejeno, prijave sprejemajo do ponedeljka, 21. avgusta 2022, ali do zapolnitve prostih mest.

V soboto, 10. septembra 2022,  Planinska zveza Slovenije in Planinec vabita pa na pohodniški izlet po dveh poteh do Gospodične.

Prva skupina se bo odpravila iz Krvavega kamna ob 8. uri, mimo doma na Miklavžu na Trdinov vrh in spust do Gospodične.

Pri domu na Miklavžu bodo pohodniki dobili čaj in rogljiček, nato pa se odpravili na Trdinov vrh, kjer bodo vtisnili žig v SPP in se spustili do doma pri Gospodični.

Druga skupina se bo na pot odpravila iz Krvavega kamna ob 9.15 do doma na Miklavžu, nato nazaj mimo Krvavega kamna do Gospodične.

Pri domu na Miklavžu bo tudi ta dobila čaj in rogljiček.

V planinskem domu pri Gospodični bosta skupini imeli skupno srečanje akcij Slepi in slabovidni po Slovenski planinski poti, Gibalno ovirani gore osvajajo, Gluhi strežejo v planinski kočah, Nevrorazlični AMA, planinci in ljubitelji gora.

Na pohod je organiziran avtobusni prevoz:

avtobusna postaja Ljubljana Kolosej 6.00  – Domžale 6.20

Število mest je omejeno, prijave sprejemajo do ponedeljka, 5. septembra 2022, ali do zapolnitve prostih mest.

Organizatorji, za vsak izlet, prosijo zainteresirane, naj javijo svoj namen čim prej, da bodo lahko organizirali spremstvo za vse. Javijo naj tudi, če potrebujejo prevoz in kje bi vstopili.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme