Vabilo k udeležbi na petih skupinskih gledaliških srečanjih

Projekt Charms of Harms / Teater na konfini in Kolektivno gledališče v sodelovanju z gledališčem SNG Nova Gorica

Teater na konfini in Kolektivno gledališče v sodelovanju z gledališčem SNG Nova Gorica in Mestom knjige vabita kreativne posameznike na področju umetnosti, ki delujejo na Goriškem, k udeležbi na petih skupinskih srečanjih v sklopu gledališkega projekta Charms of Harms, katerega avtor in režiser je Miha Nemec. Udeleženci teh srečanj bodo glede na lastno željo lahko tudi kreativno sodelovali (kot analitična, literarna, filozofska, kreativna, organizacijska, skupinska podpora) pri samem ustvarjanju gledališkega dogodka in / ali kot gledalci na končnemu dogodku in s tem prispevali h kolektivni ustvarjalnosti goriškega prostora.

Srečanja bodo temeljila na principu kolektivnega gledališča in na spoznavanju z različnimi gledališkimi tehnikami, s psihodramskimi tehnikami in teatroterapijo Nikolaja Jevrejinova, s katerimi bodo organizatorji odpirali in reflektirali teme, ki so del gledališkega projekta. Osnovne teme projekta so upanje, obup in bog, umetnost resničnega ter ponovno vzpostavljanje povezave med umetnostjo in vero, temelječe na delu in življenjski zgodbi svetovno znanega ruskega avantgardnega pisatelja in umetnika iz Sankt Peterburga Daniila Harmsa in njegove avantgardne skupine Oberiu. (Eden njegovih nadimkov je bil tudi Charms.) 

Projekt financirata Mestna občina Nova Gorica in GO EPK 2025.

Na srečanja, ki bodo potekala ob sredah, 28. oktobra in 4., 11., 18., 25. novembra 2020, med 18.30 in 21.30, se lahko prijavite do 20. 10. 2020 (ali kasneje) na teater.na.konfini@gmail.com.

Projekt nastaja po principu kolektivnega gledališča, ki se navdihuje pri teatroterapiji Nikolaja Jevrejinova in pri gledališču spontanosti ter psihodrami J. L. Morena iz prve četrtine 20. stoletja.

Cilji projekta so: vzpostaviti kolektivno gledališče na Goriškem za podporo ustvarjalnemu potencialu prostora; revitalizirati vlogo posameznika v skupnosti, ozaveščati odpore do obravnavanih tem in jih transformirati s pomočjo kreativnih umetniških gest; analizirati pojav samoizolacije posameznikov v družbi zahodnega sveta in naraščanje tega pojava kot posledice epidemije. 

Končni dogodek bodo sestavljali štirje uro in pol trajajoči tematski gledališki dogodki – “slučaji”, ki se bodo zvrstili v štirih zaporednih večerih na različnih mestih in bodo premiero doživeli med 9. in 12. decembrom 2020, s ponovitvijo med 16. in 19. decembrom 2020 v Novi Gorici ter nato še v Ljubljani in Zagrebu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme