V večnost je odšla Jožica Ličen

Po dolgi bolezni je danes, v nedeljo, 17. marca, v večnost odšla Jožica Ličen, prostovoljka in med najbolj prepoznavnimi obrazi Karitasa na Primorskem, dolgoletna prijateljica in sodelavka Novega glasa. Bila je duša številnih dobrodelnih projektov, eden takih je Mednarodna likovna kolonija Umetniki za Karitas, ki poteka vsako leto na Sinjem vrhu nad Ajdovščino – izkupiček razstave likovnih namenjen tistim, ki so pomoči najbolj potrebni.

Leta 2015 je za svoje požrtvovalno delo prejela nagrado Osebnost Primorske in postala častna občanka občine Ajdovščina. Zaradi zdravstvenih težav je bila v zadnjih letih žal na invalidskem vozičku, kljub temu pa je bila z dušo, neverjetno energijo in široko odprtim srcem še vedno predana skrbi za soljudi.

Človekoljubna delavka in publicistka je bila lani tudi  prejemnica nagrade Nadja Maganja, slovenski škofje so ji 21. junija 2023 podelili odličje sv. Cirila in Metoda za zvesto služenje Cerkvi med Slovenci.

Jožica Ličen  je bila zaradi svojega delovanja na področju prostovoljstva izjemno poznana in cenjena v Sloveniji in tudi v našem prostoru. Naj ji sveti večna luč!

Več v tiskani izdaji Novega glasa.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme