V večnost je odšel nekdanji tržaški škof msgr. Evgen Ravignani

Okrog 23. ure sinoči, v četrtek, 7. maja 2020, je po dolgi bolezni v Trstu umrl nekdanji tržaški škodf msgr. Evgen Ravignani.

Msgr. Ravignani se je rodil 30. decembra leta 1932 v Pulju, leta 1946 se je preselil v tržaško škofijo, sicer pa je bil semeniščnik v Trstu, študiral pa je tudi v kraju Vittorio Veneto.

3 julija leta 1955 ga je msgr,. Antonio Santin v katedrali sv. Justa v Trstu posvetil v duhovnika.

Imenovan je bil za škofa v kraju Vittorio Veneto  7. marca leta 1983.

24. aprila leta  1983 ga je msgr.  Lorenzo Bellomi posvetil v škofa v Trstu: 15. maja istega leta je odšel za škofa v Vittorio Veneto, kjer je pustil kot škof v trinajstih letih delovanja neizbrisno sled.

 4. januarja leta 1997 je bil imenovan za tržaškega škofa, službo je nastopil 2. februarja istega leta.

Leta 2009 je bil za novega škofa v Trstu imenovan msgr. Crepaldi, msgr. Evgen Ravignani se je umaknil, a je še vedno opravljal različne dolžnosti, dokler je lahko.

Izjemno topla oseba, človek velikih znanj in tudi pristno človeške miline, ki je očarala vsakogar, ki se mu je približal, predvsem pa človek, ki je nevsiljivo vedno nagovarjal, vse to in več je bil msgr. Evgen Ravignani, ki nas je Slovence imel rad.

Kot človek meje, je poznal do potankosti vse odtenke skupnega in večkrat nelahkega sobivanja med narodi, a je bil predvsem človek dialoga in vedno v službi Resnice.

Naj mu bo Večni dober plačnik ter naj mu pokloni večni mir in naj mu sveti večna Luč!

JUP

Msgr. Evgen Ravignani nas je Slovence imel rad, govoril je odlično slovenščino, predvsem pa je bil izjemno srčen človek in Božji pastir vseh, človek povezovanja različnih ob meji. Ohranili ga bomo v lepem spominu.

Preberi tudi

Dajte jim vi jesti

Kristjani in družba

Dajte jim vi jesti

03.08.2020
“Vera, filozofija življenja”

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme