Dežela FJk

V večnost je odšel  Andrej Malnič

V večnost je odšel Andrej Malnič

Danes, 7. avgusta, je umrl direktor Goriškega muzeja, etnolog, izobraženec, Goričan, Andrej Malnič, ki je bil velik prijatelj našega tednika Novi glas.

Andrej Malnič se je rodil 2. maja leta 1961, po osnovni šoli in gimnaziji v Novi Gorici, kjer je odraščal, je v Ljubljani končal študij etnologije. Po končanem študiju se je zaposlil v osrednji kulturni ustanovi na Goriškem v Goriškem muzeju v Kromberku, kjer je postal po upokojitvi Slavice Plahuta direktor.

Bil je velik Goričan, izobraženec visoke etike, ki je živel Goriško in jo nosil v srcu, bil je tkalec vezi med Slovenijo in Italijo, predvsem pa izjemen povezovalec Goriške in ljudi z obeh strani državne meje. 

V uredništvu Novega glasa se ga bomo spominjali kot izjemnega prijatelja in tesnega sodelavca, pogrešali ga bomo na jutranji kavi, kot bomo še najbolj pogrešali njegovo moško modrost in preudarnost, iskreno prijateljstvo in toplo besedo za vsakogar. Izgubili smo velikega moža in prijatelja.

Ženi Ireni, hčerki Ani, mami Elviri, bratu Sandiju, stricu Borisu Nemcu in ostalim sorodnikom gre naše toplo sočustvovanje in iskreno sožalje.

Našega Andreja bomo ohranili v svetlem, lepem spominu!

07.08.2013

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!