V Trstu danes dan žalovanja

Streljanje in smrt dveh policistov  sta globoko pretresli tržaško in vso italijansko javnost. Župan Roberto Dipiazza je za danes v Trstu odredil dan žalovanja, tako, da so odpovedane vse javne prireditve, tudi tiste v zvezi z jesensko regato Barcolana.

Predsednik italijanske države Sergio Mattarella in ves italijanski politični, policijski in javni vrh so izrazili svojcem dveh mladih policistov občuteno sožalje kot tudi bližino policijskim silam.

V Trstu se nadaljuje zbiranje podatkov, da bi se skušalo razumeti, zakaj je mladi Dominikanec, ki naj bi bil duševni bolnik, moril, medtem ko naj bi njegov brat ne bil vpleten v zločinsko dejanje.

Več javnih oseb je izrazilo sožalje, veliko pa je tudi ljudi, ki prosijo za molitev za ubita policista in vse vpletene v zločinsko dejanje.

V Trstu je prišlo včeraj, v petek, 4. oktobra, okrog 17. ure na kvesturi do streljanja, v katerem sta bila ubita dva policista, 31-letni Matteo Demenego in 34-letni Pierluigi Rotta. V roko je bil ranjen še en policist, kot tudi napadalec, 29-letni Alejandro Augusto Stephan Meran, Dominikanec, ki je bil skupaj z bratom na kvesturo priveden zaradi suma kraje skuterja, a je ukradel pištolo enemu od policistov in začel streljati.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme