V Trstu danes dan žalovanja

Streljanje in smrt dveh policistov  sta globoko pretresli tržaško in vso italijansko javnost. Župan Roberto Dipiazza je za danes v Trstu odredil dan žalovanja, tako, da so odpovedane vse javne prireditve, tudi tiste v zvezi z jesensko regato Barcolana.

Predsednik italijanske države Sergio Mattarella in ves italijanski politični, policijski in javni vrh so izrazili svojcem dveh mladih policistov občuteno sožalje kot tudi bližino policijskim silam.

V Trstu se nadaljuje zbiranje podatkov, da bi se skušalo razumeti, zakaj je mladi Dominikanec, ki naj bi bil duševni bolnik, moril, medtem ko naj bi njegov brat ne bil vpleten v zločinsko dejanje.

Več javnih oseb je izrazilo sožalje, veliko pa je tudi ljudi, ki prosijo za molitev za ubita policista in vse vpletene v zločinsko dejanje.

V Trstu je prišlo včeraj, v petek, 4. oktobra, okrog 17. ure na kvesturi do streljanja, v katerem sta bila ubita dva policista, 31-letni Matteo Demenego in 34-letni Pierluigi Rotta. V roko je bil ranjen še en policist, kot tudi napadalec, 29-letni Alejandro Augusto Stephan Meran, Dominikanec, ki je bil skupaj z bratom na kvesturo priveden zaradi suma kraje skuterja, a je ukradel pištolo enemu od policistov in začel streljati.

Preberi tudi

Aktualno

07.01.2021
Naših 25 let

Uvodnik

Naših 25 let

13.01.2021

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme