“V Štandrežu, Gorici in v celotnem goriškem prostoru je velik potencial”

Piše: Kat

Štandrež / ZKB v novih prostorih

Zadružna Kraška banka Trst Gorica že nekaj časa nadgrajuje, izboljšuje in posodablja svojo ponudbo, zavzeto skrbi za svojo poslovno mrežo. V dveh pokrajinah ima 14 podružnic. V zadnjih letih je v celoti prenovila več poslovalnic na območju svoje krajevne pristojnosti, ki se razteza od Milj do Gorice, letos pa je prišla na vrsto selitev podružnice v Štandrežu v nove prostore v ulici San Michele št. 140. Nova banka je prav nasproti starega sedeža, v katerem je leta 1994 Zadružna banka Sovodnje odprla svojo poslovalnico.

Na slovesnem odprtju novih prostorov v torek, 12. aprila, je v imenu predsednika odbora ZKB Trst Gorica Adriana Kovačiča, ki ni mogel biti prisoten, navzoče nagovoril podpredsednik ZKB Gabrijel Ferfoglia. Zahvalil se je vsem, ki so pripomogli, da je podružnica v Štandrežu bila in je še vedno zelo uspešna, vsem sodelavcem in uslužbencem, članom banke, “krajevnim slovenskim društvom, ki bogatijo ta čudoviti prostor, ter seveda vsem štandreškim podjetjem, ki uspešno poslujejo že več generacij”. Novi prostori banke so lepi, pisarne so udobne, v njih se bo banka še bolj osredotočila na svetovanje podjetjem in družinam na področju posojil, varčevanja in naložb, zavarovanja, plačilnih in drugih storitev. Nova poslovalnica ima notranji prostor, namenjen samopostrežnemu bančništvu, ki strankam omogoča, da lahko 24 ur dnevno povsem samostojno izvajajo mnoge transakcije, pred stavbo pa so tudi nova parkirna mesta za stranke. Konkurenčni so še posebno, ker dobro poznajo tržišče in naš prostor, slovenski jezik in ljudi.

“Naš Upravni odbor ZKB Trst Gorica vidi v Štandrežu, v Gorici in v celotnem goriškem prostoru veliko bogastvo, velik potencial, ki ga moramo vsi skupaj razviti”, je dejal Ferfoglia, “ZKB Trst Gorica bo prav gotovo dala svoj doprinos, računamo pa še vedno na sodelovanje z našimi strateškimi gospodarskimi partnerji”. Ferfoglia je priznal, da se tudi pri ZKB soočajo s težavami, ki jih je povzročila pandemija, obenem pa opazujejo tudi svetovno geopolitično dogajanje. Prepričani so, da moramo vsi prispevati k naporom Italije in Evrope pri premostitvi izrednega stanja in vrnitvi v normalno življenje, sami pa si bodo prizadevali, da bo v našem prostoru prevladalo sožitje med različnimi skupnostmi, ki ga sestavljajo. Goriška ima velik potencial zaradi svoje geostrateške lege med Brdi in Vipavsko dolino in seveda zaradi prihajajoče Evropske prestolnice kulture.

Na odprtju je navzoče pozdravil tudi goriški župan Rodolfo Ziberna. Opozoril je na pomembno vlogo, ki jo ima tudi ZKB pri širjenju medsebojnega poznavanja in spoštovanja med posameznimi jezikovnimi skupnostmi. Župan je prepričan, da je bančna poslovalnica, kot cerkev ali lekarna, pomembna storitev za razvoj vsakega kraja, še posebno kraja, kot je Štandrež, ki je v preteklosti bil samostojna občina. Ziberna je nazadnje poudaril, da je vloga banke tudi združevanje ljudi, spoznavanje potreb prebivalstva, pravo bogastvo in velik potencial, ki ga moramo vsi skupaj razvijati.

Nove prostore je po 28 letih spet blagoslovil škofov vikar za slovenske vernike Karlo Bolčina, ki se veseli, da lahko mnogi, “s pomočjo naše kreditne ustanove uresničujejo svoje načrte.” Po njegovih besedah je “banka blizu ljudem, prijateljstvo je del našega vsakdana tudi za bančnim okencem, v veliko pomoč je vsem nam.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme