V SSG se začenja program Družinskega abonmaja

Fotografije: Jaka Babnik/SLG Celje

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

DRUŽINSKI ABONMA

Kajetan Kovič, Jerko Novak

MAČEK MURI

SLG Celje

sobota, 26. novembra, ob 17.00

Velika dvorana SSG

V soboto, 26. novembra ob 17.00 bo Slovensko stalno gledališče pozdravilo nad dvesto otrok in spremljevalcev na prazničnen začetku Družinskega abonmaja. Blagajna gledališča bo sprejemala še zadnje rezervacije v petek, 25. novembra od 10. do 14. ure, nakar bo v soboto pričakala vse otroke z abonmaji in malim presenečenjem za dobrodošlico.

Za začetek bo na sporedu uspešnica SLG Celje Maček Muri. Režiser Matjaž Latin je postavil na oder kultnega junaka slovenske otroške literature z veliko igralsko zasedbo in pisanimi kostumi. Priredbo je podpisala Romana Ercegovič.

Muri se je rodil leta 1975 v domišljiji pesnika in pisatelja Kajetana Koviča, ki je za otroško literaturo ustvaril večne junake za generacije otrok in odraslih. Vsi poznajo dogodivščine tega simpatičnega junaka, ki je zaljubljen v najlepšo izmed vseh muc, Muco Maco. Kako osvojiti srce “prave mačje Parižanke”, predstavlja za Murija prav posebno trd oreh. Zgodba o ljubezenskih pripetljajih med Murijem in Maco se prepleta z zgodbo o mačjem roparju Čombi, ki s svojimi vragolijami ne da spati policajema Muclju in Maclju. V predstavi bodo v živo odpeti songi Jerka Novaka, ki so danes skorajda že ponarodeli. V glasbeno kuliso spadata tudi glasba iz Rossinijeve opere Seviljski brivec in pesem Igorja Leonardija.

Predstava SLG Celje je doživela nad 130 ponovitev.

blagajna SSG tel: +39 040 2452616

Preberi tudi

Bogat glasbeni večer

Tržaška

Praznik češenj

Tržaška

Praznik češenj

02.06.2022

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme