V SSG se začenja program Družinskega abonmaja

Fotografije: Jaka Babnik/SLG Celje

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

DRUŽINSKI ABONMA

Kajetan Kovič, Jerko Novak

MAČEK MURI

SLG Celje

sobota, 26. novembra, ob 17.00

Velika dvorana SSG

V soboto, 26. novembra ob 17.00 bo Slovensko stalno gledališče pozdravilo nad dvesto otrok in spremljevalcev na prazničnen začetku Družinskega abonmaja. Blagajna gledališča bo sprejemala še zadnje rezervacije v petek, 25. novembra od 10. do 14. ure, nakar bo v soboto pričakala vse otroke z abonmaji in malim presenečenjem za dobrodošlico.

Za začetek bo na sporedu uspešnica SLG Celje Maček Muri. Režiser Matjaž Latin je postavil na oder kultnega junaka slovenske otroške literature z veliko igralsko zasedbo in pisanimi kostumi. Priredbo je podpisala Romana Ercegovič.

Muri se je rodil leta 1975 v domišljiji pesnika in pisatelja Kajetana Koviča, ki je za otroško literaturo ustvaril večne junake za generacije otrok in odraslih. Vsi poznajo dogodivščine tega simpatičnega junaka, ki je zaljubljen v najlepšo izmed vseh muc, Muco Maco. Kako osvojiti srce “prave mačje Parižanke”, predstavlja za Murija prav posebno trd oreh. Zgodba o ljubezenskih pripetljajih med Murijem in Maco se prepleta z zgodbo o mačjem roparju Čombi, ki s svojimi vragolijami ne da spati policajema Muclju in Maclju. V predstavi bodo v živo odpeti songi Jerka Novaka, ki so danes skorajda že ponarodeli. V glasbeno kuliso spadata tudi glasba iz Rossinijeve opere Seviljski brivec in pesem Igorja Leonardija.

Predstava SLG Celje je doživela nad 130 ponovitev.

blagajna SSG tel: +39 040 2452616

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme