V Nici napad z nožem

Nica, 29. oktobra – Moški je danes v cerkvi v središču Nice na jugovzhodu Francije z nožem ubil tri osebe, najmanj eni je prerezal vrat. Več ljudi je ranil, je sporočila policija. Storilca so kmalu zatem prijeli. Protiteroristično tožilstvo je odprlo preiskavo zaradi umora in poskusa umorov v okviru terorizma, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napad se je zgodil okoli 9. ure po lokalnem času. Policija je za AFP povedala, da je terorist moškega in žensko ubil v cerkvi Notre-Dame, ena ženska, ki je bila huje poškodovana, pa je umrla v baru blizu cerkve, kamor se je zatekla.

Policija je območje zaprla in sporočila, da so razmere pod nadzorom.

Lokalni časnik Nice Matin poroča, da je napadalec v cerkvi eni žrtvi prerezal vrat in da so policisti napadalca “nevtralizirali s strelom” in odpeljali v bolnišnico. Župan mesta Christian Estrosi je na Twitterju zapisal, da “vse kaže na to, da se je v baziliki Notre-Dame zgodil teroristični napad”. Novinarjem je nato na kraju dogodka povedal, da je napadalec “stalno ponavljal Alah Akbar.

Zadnjič je bila Nica tarča terorističnega napada 14. julija leta 2016, ko je na francoski nacionalni praznik moški s tovornjakom kosil med množico in ubil 86 ljudi. Odgovornost je prevzela Islamska država.

Preberi tudi

Frančiškovi neologizmi

Aktualno

Radio Vatikan praznuje 90 let

Aktualno

Postna akcija 40 dni brez alkohola

Kristjani in družba

Papeževo sporočilo

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme