V nedeljo slovesna podelitev priznanj in ogled izbrane predstave

Srečanje gledaliških skupin Severne Primorske 2022

Linhartovo srečanje, festival ljubiteljskih gledaliških skupin, je namenjen vsem ljubiteljskim gledališkim skupinam v Sloveniji in slovenskim skupinam v tujini. Pogoj je, da so vsi igralci ljubitelji. Vse predstave si ogledajo strokovni spremljevalci, ki se po vsaki predstavi srečajo z ustvarjalno ekipo in pripravijo pisno oceno ter sestavijo program regijskih Linhartovih srečanj. Tam si predstave ogleda državni strokovni spremljevalec, ki izbere predstave za program državnega Linhartovega srečanja, ki bo med 22. in 24. septembrom 2022 v Postojni.

Slavnostni konec letošnjega Srečanja gledaliških skupin Severne Primorske z ogledom izbrane predstave in podelitvijo priznanj bo 8. maja 2022, ob 18. uri v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica.

Na ogled bo predstava Pet žensk. com v izvedbi Gledališkega društva Kontrada Kanal. Režijo in priredbo podpisuje Peter Harl, član igralskega ansambla SNG Nova Gorica. Predstavo je za državni ogled izbrala strokovna spremljevalka letošnjega Srečanja gledaliških skupin Severne Primorske Ana Ruter.

Na nedeljskem novogoriškem gledališkem dogodku, ki spada tudi v abonma Nedeljska gledališka srečanja, bodo podelili priznanja igralcem po izboru selektorice Ane Ruter.

Med prejemniki so tudi igralci dramskega odseka PD Štandrež, ki so uspešno sooblikovali komedijo Pamela Carla Goldonija in se z njo uvrstili na regijsko Linhartovo srečanje za izbor predstav, ki se bodo potegovale za matičke v letošnjem septembru v Postojni.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme