V Angliji proti covidu-19 cepljenih že več kot 13 milijonov ljudi

Po podatkih vlade v Londonu je bila v Angliji cepljena že četrtina vsega prebivalstva. Prvi odmerek cepiva je doslej prejelo že več kot 13 milijonov Britancev, je v sredo, 10. februarja, sporočil britanski premier Boris Johnson. Britanska vlada je tako na dobri poti, da doseže cilj 15 milijonov cepljenih s prvim odmerkom do sredine februarja. Okoli 520.000 Britancev pa je že prejelo tudi drugi odmerek cepiva.
Združeno kraljestvo s skupno okoli 66,6 milijona prebivalcev je ena od držav, ki jih je pandemija najhuje prizadela, podatki pa k sreči kažejo, da je število novih okužb in smrtnih žrtev zaradi covida-19 začelo upadati. Število novih okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjem tednu dni zdaj na ravni celotne države znaša okoli 190.
Glavni svetovalec britanske vlade za znanost Patrick Vallance je izrazil zadovoljstvo z najnovejšimi številkami. Poudaril je, da je to izredno pomembno v boju z novimi različicami virusa, ki se stalno spreminja, v angleški agenciji za javno zdravje v Bristolu so namreč identificirali novo varianto britanske različice, ki vzbuja zaskrbljenost. Ta varianta ima tudi lastnosti južnoafriške različice novega koronavirusa.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme