Ustvarjalni popoldnevi v Štandrežu

Le-ti so namenjeni družinam oz. otrokom, ki potrebujejo popoldansko varstvo ali družbo, prijatelje, prijetno druženje z vrstniki in kakovostno preživljanje časa. Na kreativnih popoldnevih se otroci učijo veliko zanimivih stvari, saj jim izkušeni vzgojitelji ponujajo strokovno pomoč pri učenju in opravljanju šolskih nalog. Popoldnevi so prepleteni z igro, zabavo, ustvarjanjem, učenjem itd.
Pri projektu sodeluje tudi štandreška župnija sv. Andreja apostola. Večina dejavnosti poteka v Štandrežu, v prostorih, ki jih je dal na razpolago župnik Karel Bolčina. Projekt se je razvil iz lanske izkušnje, ko so v drugi polovici šolskega leta organizirali na osnovni šoli P. Butkoviča Domna v Sovodnjah popoldansko pomoč pri opravljanju domačih nalog in drugih šolskih obveznosti.
V Hiši pravljic namenjajo veliko pozornost znanju slovenščine, ki ga krepijo in bogatijo pri tečaju Mini šola slovenščine. V sodelovanju z Jezikovnim centrom Poliglot iz Nove Gorice ponujajo tečaje angleščine po svetovno priznani metodi Helen Doron English. Po lanskem uspehu je spet na programu Šola matematike. Popoldnevi so namenjeni tudi pisanju domačih nalog in učenju. Letošnja novost je niz delavnic “Možgančko”, na katerih otroci najprej spoznavajo sami sebe, tako da razmišljajo o sebi, svojih najljubših aktivnostih, ciljih, željah, neuresničenih željah…

Družinski center Hiša pravljic je začel svojo drugo sezono delovanja s projektom Kreativni popoldnevi.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme