Ustanovili so Forum mladih

Na pobudo ZKB in Slov.I.K.

V začetku decembra sta Slovenski izobraževalni konzorcij Slov.I.K. in skupina ZKB Mladi, ki deluje pod okriljem Zadružne kraške banke Trst Gorica, sklenili sporazum o ustanovitvi Foruma mladih. Forum mladih je nastal na pobudo Slov.I.K.-a in gre za skupino, ki bo združevala vse skupine mladih, ki že delujejo v obstoječih klubih in organizacijah Slovencev v Italiji z možnostjo širitve na čezmejni prostor. Mladi, ki se bodo vključili v forum, bodo sicer še vključeni v svoje prvotne organizacije, ki bodo delovale po ustaljeni praksi.

Sporazum sta podpisala predsednik konzorcija Slov.I.K. Saša Primosig in predsednik upravnega odbora ZKB Trst Gorica Adriano Kovačič v prisotnosti direktorice Slov.I.K.-a Mateje Milost in skupine odbornikov skupine ZKB Mladi. “Vesel sem, da je k Forumu mladih kot prva pristopila skupina ZKB Mladi, ki združuje skoraj 500 članov banke, starih med 18. in 35. letom. Prepričan sem, da bo to odlična spodbuda še za ostale skupine mladih, da se nam pridružijo, in da bomo v prihodnosti skupaj ustvarili uspešno zgodbo in ponujali kvalitetno znanje ter omogočali pridobitev veščin, ki jih bodo mladi uporabili v svojem okolju,” je povedal Saša Primosig. “Tudi mi se veselimo sodelovanja v Forumu mladih, saj je to odlična priložnost, da našim mladim članov ponudimo izobraževalne vsebine in s tem razširimo spekter naših pobud,” je dodal Alex Rupel, referent skupine ZKB Mladi.

Cilj Foruma mladih je deležnikom zagotoviti pridobivanje sodobnih znanj in kompetenc, sodelovanje mladih z univerzami, podjetji in ustanovami v širšem čezmejnem prostoru, krepitev podjetniške kulture in nudenje podpore mladim na samostojni podjetniški poti.

Ravno delo z mladimi je ena izmed glavnih nalog konzorcija. Mladim generacijam daje namreč možnost pridobivanja znanja in kompetenc, ki so pomembne za uspešno profesionalno oz. samostojno podjetniško pot. Tudi sodelovanje z univerzami in drugimi izobraževalnimi ustanovami omogoča konzorciju, da mladim pomaga pri izboru načrtovane študijske poti.

Poslanstvo Slovenskega izobraževalnega konzorcija Slov.I.K. je že od ustanovitve prispevanje k zagotavljanju ustreznih človeških virov, storitev in orodij za pospeševanje gospodarskega in kulturnega razvoja širšega družbenega prostora ob slovensko-italijanski meji. Konzorcij je v teku let postal pravo središče znanja, sodelovanja in priložnosti za sklepanje novih partnerstev, še posebno med mladimi, gospodarskimi in kulturnimi organizacijami, izobraževalnimi ustanovami ter podjetji.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme