Uspešen nastop mladih “letoviščarjev” v Dijaškem domu

Piše: Katarina Visintin

Gorica Poletna središča ponujajo našim mladim marsikaj ustvarjalnega

Poletna središča niso le idealna priložnost, da se otroci spoznajo med seboj, družijo in skupaj doživljajo vesele ter sproščene trenutke, ampak tudi možnost za razvijanje njihove ustvarjalnosti in odkrivanje novih talentov. Dijaški dom Simona Gregorčiča v Gorici vključuje v svoje poletne programe tudi ustvarjalne delavnice, s katerimi spodbuja sposobnosti mladih in njihovo umetniško žilico. Ena izmed mnogih delavnic poteka pod naslovom Poletje z Damjano Golavšek; na njej mladi fantje in dekleta pojejo, plešejo in spoznavajo gledališki svet.

V petek, 8. julija 2022, so na dvorišču KB Centra v Gorici predstavili glasbeno-plesni program, ki so ga mladi v Dijaškem domu – bilo jih je več kot šestdeset – pripravili v tednu dni na omenjeni delavnici. Pred domačo publiko so nastopile vokalna in plesna skupina Dijaškega doma ter solistke šole solopetja Damjane Golavšek. Program je obsegal slovenske, italijanske in angleške uspešnice. Pevke so se tako pomerile v zahtevnih pesmih, kot sta Ed Sheeranova Perfect ali Jojieva Glimpse of us. V duetnih točkah je publika prisluhnila tudi sodobni Ciao ciao skupine La rappresentante di lista, pa tudi pesmi Vsak po svoje iz znanega filma Gremo mi po svoje. V zboru so mladi zapeli pesem Pojdi z menoj Rebeke Dremelj in Čas skupine Dan D. Plesne skupine so energično zaplesale na melodijah Beggin’ skupine Måneskin in še drugih. Prisotne je povsem očarala koreografija, ki sta jo sami sestavili Giorgia Bonetti in Emma Pavio na glasbo pesmi Someone you love Lewisa Capaldija. Pevke in pevci so si zapete pesmi izbrali sami. Dokazali so veliko pripravljenost v muzikalnosti in izgovorjavi. Nastopili so prepričljivo in navdušili publiko. 

Preplet različnih plesnih in pevskih točk je bil pravi dokaz, kako se s trdno voljo, trudom in vnemo lahko pripravi res kakovosten nastop tudi le v tednu dni. Ob pravi spodbudi in pomoči je vsak nastopajoči pokazal svojo ustvarjalno in umetniško nagnjenje. Pod mentorstvom Damjane Golavšek, s pomočjo vzgojiteljice Andreje Benedetič ter prostovoljk Camille Komic, Gioie Rožič, Ivane Osojnik Kerševan in Marlen Furlan, so mladi v Dijaškem domu našli pravo okolje, da so lahko izrazili vso svojo kreativnost.

Na koncu enournega programa je spregovorila ravnateljica Dijaškega doma Kristina Knez. Povedala je, da je zelo ponosna na mlade nastopajoče, in se zahvalila vsem, ki so pripomogli k izoblikovanju uspelega večera. Zaželela je, da bi se taka ustvarjalna žilica še naprej prelivala iz generacije v generacijo, pa tudi med šolskimi klopmi.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme