Uspeh Vesele pomladi na virtualnih tekmovanjih

Piše: UP

IYCF Aegis Carminis 2021

V času pandemičnega zaprtja so se morali tudi pevski zbori prilagoditi novi realnosti. Novim okoliščinam pa se niso prilagodili samo pevski zbori s spletnimi pevskimi vajami, ampak tudi organizatorji zborovskih tekmovanj. V tem času je namreč več tekmovanj potekalo spletno.

Dekliška vokalna skupina Vesela pomlad, ki je v času zaprtja nadaljevala tedenske vaje preko spleta in občasno posnela virtualni video, se je zato odločila, da bo sodelovala na teh tekmovanjih. Tako so se dekleta z zborovodkinjo Meto Praček na čelu v prejšnjih tednih udeležila tekmovanj Cantagiovani iz Salerna in Aegis Carminis iz Kopra.

Na tekmovanju Cantagiovani so se dekleta predstavila z dvema virtualnima videoma, s skladbama Pojdem na ravno polje, ki so jo posnele med lansko karanteno, in Triglav, ki so jo posnele za letošnji praznik slovenske kulture. Komisija, ki ji je predsedovala Petra Grassi (ostali člani žirije so bili Mario Lanaro, Martina Burger, Giuseppe di Bianco Patrizia Bruno in Silvana Noschese), jih je nagradila s posebno omembo žirije za “svežino, lahkotnost in spontanost v videu, kar je v skladu z duhom prireditve/tekmovanja Cantagiovani”. V sklopu tekmovanja so imela dekleta možnost, da se udeležijo nekaterih delavnic, v tem okviru so imele delavnico vokalne tehnike z Martino Burger.

Dekleta pa so se dobro odrezala tudi na tekmovanju Aegis Carminis, ki se ga je v več kategorijah udeležilo 17 zborov iz osmih držav, in sicer Amerike, Tajvana, Indonezije, Ukrajine, Rusije, Bolgarije, Italije in Slovenije. Komisija, ki ji je predsedoval Šved Gary Graden (ostali člani žirije so bili Petra Grassi (Italija – Slovenija), Marco Antonio Garcia de Paz (Španija), Naomi Faran (Izrael) in Stojan Kuret (Italija – Slovenija), jih je nagradila s 3. nagrado z 82 točkami. Dekleta so za tekmovanje posnela nov video, saj je tekmovanje zahtevalo, da se pošlje še neobljavljen posnetek, in sicer Travnički so že zeleni. Njihov nastop si je mogoče ogledati na spletnem koncertu, v katerem je organizator združil vse sodelujoče zbore, in sicer na Youtube kanalu IYCF Aegis Carminis.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme