Uresničujejo geslo Borderless

Piše: Kat Fotografije: Bumbaca / EZTS GO

Gorica / Predstavitev platforme go2025.eu

V GO! Centru so v torek, 28. maja, na srečanju s časnikarji predstavili nadgradnjo trijezične platforme go2025.eu, ki bo obiskovalcem čezmejnega območja ponujala tudi turistične informacije. Na čezmejnem zemljevidu (Borderless map) bodo uporabnikom razvidne zanimivosti zgodovinskega, kulturnega in turističnega tipa, aktualni dogodki in predlogi za prenočevanje, hrano in pijačo. Zbiranje podatkov, ki jih posredujejo najvišji deležniki, še poteka – za začetek bo platforma vključevala 350 zanimivosti, več kot 1800 nastanitvenih predlogov in 350 dogodkov. Novi spletni obrazci bodo na še bolj preprost način omogočali krajevnim uporabnikom, da zaprosijo za uporabo logotipa GO! 2025 in vključitev dogodkov v platformo.

Na srečanju, ki ga je povezovala direktorica EZTS GO Romina Kocina, so pozdravili podžupan Mestne občine Nova Gorica Anton Harej, goriški župan Rodolfo Ziberna in odbornica za finance Dežele FJK Barbara Zilli. Slednja je poudarila, da “gre za uspešen projekt, ker je povezan z ozemljem v duhu EPK 2025 – to je prava pot do prepoznavnosti, izložba, skozi katero se lahko marsikdo predstavi širšemu občinstvu”. Prisotni so bili tudi predstavniki vseh deležnikov, ki so doslej podpisali pogodbo o sodelovanju.

Platforma, ki je del EZTS-jevega projekta Borderless wireless in eden izmed projektov prijavne knjige, je tako prvič povezala turistične ustanove na obeh straneh meje. Ponuja namreč informacije o dogodkih, zanimivostih in nastanitvenih objektih na območju, ki obsega celo deželo FJK, Brda, Kras, Vipavsko dolino, Idrijo in Posočje. Platforma bo postala referenčna točka za vse, ki obiščejo čezmejno območje.

Vsebine platforme je na srečanju predstavil Giulio Selvazzo, koordinator projekta Borderless wireless in menedžer intelektualne lastnine EPK: “Gre za pomemben rezultat, ki je sad sodelovanja referenčnih italijanskih in slovenskih ustanov, s katerimi smo v prejšnjih mesecih začrtali pot. To je le začetek, saj je postopek še odprt in predvideva različne načine sodelovanja. Veseli nas, da manjka še osem mesecev do začetka EPK, geslo Borderless pa se že uresničuje.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme