Aktualno

Umrl je Marijan Brecelj

Umrl je Marijan Brecelj

Pogreb bo v ponedeljek, 4. novembra, ob 15. uri na Kostanjevici

Tik pred oddajo časopisa v tisk so nam v torek, 29. oktobra, sporočili, da je v 89. letu starosti umrl Marijan Brecelj, velik goriški izobraženec, naš prijatelj, predvsem pa pesnik, prevajalec, urednik, bibliograf in pisec slovarjev, dolgoleten, tesen in reden sodelavec Goriške Mohorjeve družbe. Gospoda Marijana Breclja smo v uredništvu zelo cenili, zadnjič smo pisali o njem in njegovem Slovensko-brazilskem slovarju leta 2017, samo dve leti prej pa še o Brazilsko-slovenskem slovarju, ki ga je prav tako uredil on.
G. Marijan Brecelj je bil eden zadnjih goriških enciklopedistov v pravem pomenu besede, saj je živel od knjig, za knjige in sredi knjig, velik poznavalec teologije, predvsem pa zavezan slovenstvu in rodni Goriški. O g. Breclju bomo pisali v prihodnji številki, svojcem izražamo sožalje, g. Marijanu pa želimo, naj mu sveti večna Luč!

Pogreb bo v ponedeljek, 4. novembra, ob 15. uri na Kostanjevici pri Novi Gorici. Krsta pokojnika bo ležala v cerkvi od 13. ure dalje. Svojci hvaležno odklanjajo cvetje in sveče v korist obnove kostanjeviške cerkve. 

30.10.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!