Umrl je goriški duhovnik Paolo Bonetti

Na praznik sv. Jožefa, 19. marca, je zaradi srčne kapi v duhovniškem domu v Semeniški ulici v Gorici umrl še en duhovnik goriške nadškofije, g. Paolo Bonetti, od leta 2004 upravitelj župnije presvete Marije Kraljice v Svetogorski ulici.

Rodil se je v Gradišču 1. julija 1947, v duhovnika je bil posvečen septembra 1972 v oglejski baziliki. Pastoralno delo je začel v Štarancanu in nato v goriški stolnici. Leta 1982 je bil poslan v Červinjan, že leto kasneje pa v župnijo sv. Štefana v Romjan. Junija 1986 je postal cerkveni asistent pokrajinske zveze Coldiretti. Po štirih letih mu je škof zaupal škofijsko mladinsko pastoralo, do leta 1990 je nato vodil dekanijo Ronke. Julija 1993 ga je nadškof Bommarco imenoval za župnika v Krminu, kjer je ostal do leta 2004, ko je prevzel že imenovano goriško župnijo v svetogorski ulici. Septembra 2012 je bil imenovan za državnega asistenta zveze Coldiretti.

Pogreb g. Bonettija bo v ponedeljek, 22. marca, ob 11. uri v cerkvi na Svetogorski ulici. Obred bo vodil nadškof Redaelli. Zaradi protikoronavirusnih ukrepov ga bodo predvajali v živo po kanalih družbenih omrežij facebook (arcidiocesidigorizia) in youtube (chiesadigorizia).

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme