Tudi Založništvo tržaškega tiska na Sejmu s kavča

Od četrtka, 23. aprila, do nedelje, 26. aprila, poteka, ob svetovnem dnevu knjige, spletni sejem knjig. V tem prečudnem času, ko moramo vsi ostati lepo doma, da se bomo čim prej znebili tega virusa, ki ogroža naše zdravje in življenje, lahko gremo na knjižni sejem “kar v pižami”, saj tokrat le-ta poteka po spletu, zato po knjigah lahko pobrskamo kar z domačega kavča. Med več kot 40 založbami, ki se predstavljajo na tem knjižnem sejmu, je tudi Založništvo tržaškega tiska. ZTT se predstavlja na virtualnih stojnicah, ki vključujejo video pozdrave, kataloge knjig s sejemskimi popusti ter povezave do spletnih knjigarn.

Pri ZTT opozarjajo, da ni samoumevno, da imamo knjige. S sejmom lahko podpremo domače avtorje, založbe, prevajalce, urednike, lektorje, ilustratorje in ostale ustvarjalce, ki imajo velike zasluge pri tem, da lahko bralci prebiramo dobre knjige. Zavedajo se tudi, da vsem tem navedenim zaslužnim osebam v teh časih veliko pomeni nakup knjige.

Vstop na sejem poteka s spletne strani mestoliterature.si od 23. aprila opolnoči.

Spletni knjižni sejem pripravljajo Javna agencija za knjigo RS, Pisarna Ljubljana – Unescovo mesto literature in številni založniki.

(Avtor ilustracije: Nenad Cizl)

Ob svetovnem dnevu knjige

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme