Tudi v pandemiji je Karitas opravljala izjemno in neprecenljivo delo

Piše:

Letni obračun tržaške Karitas

V petek, 21. maja 2021, so na tržaški škofiji predstavili letno poročilo oz. obračun delovanja škofijske Karitas. Na tiskovni konferenci je prisotne pozdravil direktor tržaške Karitas g. Alessandro Amodeo, ki je z veseljem priznal, da je ganjen, da lahko spet prirejajo srečanje v živo. Kot vse je tudi škofijsko Karitas v zadnjem letu zaznamovala pandemija in prav zaradi tega ima letošnji obračun naslov “Non ce ne siamo lavati le mani” (nismo si pilatovsko umili rok), saj s tem želi Karitas poudariti, da so operaterji in prostovoljci kljub težavam opravili izjemno delo na terenu. Pri Karitas so letos prepričano sledili papeževim besedam “danes ni časa za brezbrižnost, ali smo vsi bratje ali vse propade!” Nadškof Giampaolo Crepaldi je besedam direktorja dodal, da ne smemo pozabiti, kako stojijo za tem naštevanjem številk osebe, potrebni ljudje, a tudi socialni delavci in prostovoljci. “Delo Karitas, letni obračun, težavno obdobje pandemije spadajo v krščansko zgodbo, ki jo zaznamujeta ljubezen in bratstvo. Bog nas je naučil, da nas bo le ljubezen rešila.” Prisotne je pozdravil tudi tržaški odbornik Carlo Grilli, saj pri delu škofijske Karitas tesno sodeluje Občina Trst. Odbornik je poudaril, kako je pandemija radikalno spremenila delo, organizacijo sprejemnih centrov in posamezne socialne službe. Vse to je bilo zelo lahko spremeniti, prav zaradi dobrega odnosa in sodelovanja med dobrodelno organizacijo in občino, je dejal odbornik in dodal, da noben tujec in noben državljan ni ostal brez strehe nad glavo in brez hrane.

Sledila je kratka predstavitev obračuna, za katero sta poskrbela socialna operaterja Marco Aliotta in Vera Pellegrino. Kot sta obrazložila, je letošnji obračun razdeljen na dva dela oz. v dve obdobji, saj so pri Karitas želeli razumeti, kako je pandemija vplivala na delovanje organizacije. Med pandemijo je delovalo 59 socialnih služb, od katerih 4 nove zaradi covida, ki so jih imenovali servisi za izolacijo oz. karanteno. Te so uporabili za ljudi, ki so prišli s ceste ali z balkanske migrantske poti in so potrebovali preventivno karanteno, preden so lahko šli v posamezne sprejemne centre. Organizacija je bila zelo učinkovita, saj so s karanteno in brisi imeli le 1,7 % pozitivnih primerov. V zadnjem letu se je število oseb, ki potrebujejo pomoč, zvišalo za 13 % (več kot 6.500), 47 % od teh je Tržačanov. Skrb vzbujajoče je povišanje “mladih revežev” (16 %), in sicer med 18. in 34. letom. Prav tako skrb vzbujajoče je povečanje števila potrebnih mladoletnikov, ki jih je bilo letos kar 848 (8,6 % več). Veliko dela je imel solidarnostni emporij, saj se je za pomenljiv odstotek povečala tudi potreba po hrani (celo za 7 % pri občanih). Huda pa je tudi “energetska revščina”, saj številni posamezniki in družine zaradi izgube dela ali slabe plače ne zmorejo izplačati računov elektrike.

Operaterja sta na koncu spomnila na pomembno vlogo, ki jo ima sklad Ravignani, saj je v enem letu pomagal kar 157 osebam (predvsem pri računih, davkih in najemninah). Poleg centra za poslušanje (Centro di ascolto) je pri Karitas aktivna tudi zelena številka 800.629.679, ki je bila zelo koristna predvsem v teh časih, ko so bile strukture težje dosegljive oz. so se ljudje bali iz hiše zaradi pandemije. Kljub težkim časom za gospodarstvo se tudi služba za delo ni nikoli ustavila in skrbela je za brezposelne ter nadaljevala opravljati in pripravljati kolokvije in staže. Letni obračun je tudi bogat z osebnimi pričevanji ljudi, ki so bili v stiski in so s pomočjo Karitas spet pridobili zaupanje v človeka in  življenje. Na ta način so hoteli dati glas osebam in neposredno pomagati tudi tistim, ki so se vdali ali ki si ne upajo vprašati za pomoč, sta sklenila socialna delavca. Karitas je tako še eno leto učinkovito delovala in dokazala, da so pomoč, upanje in nov začetek možni za vse.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme