Tudi tokrat je vreme zdržalo

Piše: Nika Devetak Fotografije: Sergio Marini

PodgoraRožnovenska nedelja

Letos so v Podgori za rožnovensko nedeljo ponovno zazvonili zvonovi in privabili k maši številne vaščane in ne samo.

Začelo se je zjutraj z navadno nedeljsko mašo, ki je potekala ob 9. uri, nadaljevalo pa se je ob 14.30 z rožnim vencem, besednim bogoslužjem treh župnikov in tradicionalni procesiji po vasi. Med besednim bogoslužjem je župnik poudaril, da moramo skrbeti in skušati sočustvovati z materami, ki kot Marija nosijo v maternici otroka. Dodal je tudi, da je ljubezen, ki nas veže z Bogom, neskončna v vseh primerih in občutjih, ki jih čutimo, tudi če gre za jezo.

Pridigi je sledila procesija, ki je letos potekala v krajši obliki, pričela se je kot ponavadi pred cerkvijo svetega Justa, na trgu Lojzeta Bratuža, in nadaljevala samo po ulici svetega Justa ter se končala z vrnitvijo v cerkev. Nazadnje je msgr. Renato Podbersič molil v spremstvu podgorskega zbora, ki je z lepim in občutenim petjem prispeval k žlahtnemu počutju med mašo.

Občutilo se je pomanjkanje vaške tradicije peke štrukljev in srečelova. Je pa ljudem kljub vsemu uspelo se srečati in družiti, pa čeprav v mejah pravil za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom. Na koncu so bili veseli in srečni, ko so spoznali, da jim je le uspelo speljati dogodek in da kljub neugodnim napovedim ni niti deževalo.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme