Tudi o pritlehnosti

Nova številka Domovine – Kritični pogledi na družbenopolitično dogajanje v Sloveniji

Minister vsake vlade, za katerega bi se razkrilo, da je dejal, da bo sodniku “strl j …”, bi moral odstopiti – sam in nepreklicno. Politik, ki z vulgarizmom napove, da bo prisilil sodnika v neko odločitev, po minimalnih standardih v politiki ne more obstati – četudi je povsem jasno, da za lansiranjem afere stojita protivladni medij in smetarski lobi, ki mu je minister stopil na prste.

A v slovenski državi minimalni politični standardi ne veljajo – kar ni nič novega in se potrjuje vedno znova. Denimo v primeru poslanke, ki je male delničarje oškodovala za skorajda milijardo evrov, pa se ji ni zgodilo nič. Nasprotno: taista poslanka danes na velikanskih plakatih po vsej državi pritlehno in brezsramno oglašuje, da je državo rešila pred bankrotom, kar v karikaturi hudomušno ponazori Boris Oblak …

Takšne in podobne pritlehnosti razkriva, popisuje ter kritično obravnava najnovejša številka tednika Domovina. Z Vizjakom in njegovimi “glupimi davki” se ukvarjajo ugledni politični analitiki, predrzno kampanjo Bratuškove popiše Peter Merše, pravnik dr. Andrej Fink pa pojasni črno packo, s katero so nekateri člani umazali podobo SAZU.

V tokratni številki Domovine so objavljeni tudi precej bolj prešerno naravnani prispevki. Eden takšnih je veliki, ekskluzivni intervju z zunanjim ministrom dr. Anžetom Logarjem, ki med drugim spregovori o slovenski pomoči misijonarjem v Afriki: namesto da s proračunom v Ljubljani omogočijo nekaj okroglih miz o razmerah na črni celini, po novem afriškim otrokom raje zgradijo nekaj pravih šol.

V največji cerkvi na Slovenskem so medtem zgradili novi kor; ta je potreben za orgle velikanke, ki bodo odslej donele po Primorskem in o katerih je govor v Domovini; na njenih straneh bodo bralci izvedeli tudi, kakšen preboj na področju proizvodnje cepiv je uspel ajdovskemu podjetju, zakaj raziskave nakazujejo, da bo spolnih zlorab med duhovniki v prihodnosti vse manj, in še marsikaj zanimivega.

Nova številka tednika Domovina izide v četrtek, 11. novembra 2021, na 68 barvnih straneh in bo na voljo v vseh prodajalnah časopisov, čeprav je Domovina v prenekateri prodajalni varno “skrita” na nevidnih mestih.

Naročila tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 99 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.

Domovina je edini tiskani medij v slovenski državi, ki mu naklada stalno raste.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme