Tudi letošnja velikonočna številka za zdaj samo v digitalni obliki

Števerjanski vestnik

Člani uredništva Števerjanskega vestnika sporočajo, da bo letošnja aprilska številka zaradi izrednih razmer za zdaj izšla samo v digitalni obliki. Glede na to, da so vsebine že pripravljene in obravnavajo tudi velikonočne teme, so se člani uredništva odločili, da jo vseeno objavijo pred Veliko nočjo, kot običajno, pa čeprav trenutno le v digitalni obliki. Vsi, ki bi radi prebrali aprilsko številko, bodo to lahko storili preko spletne strani društva Sedej (www.sedej.org) in društvenih družbenih kanalov. Vestnik bo brezplačno dostopen od prihodnjega petka, 26. marca, na omenjeni spletni strani v razdelku “Vestnik”.

Prvič v zgodovini je Števerjanski vestnik izšel le v digitalni obliki lansko leto marca, prav tako zaradi omejitev proti covidu-19. Članom uredništva je bilo žal, da ga niso mogli kakor ponavadi prinesti na domove svojih zvestih bralcev v papirnati obliki. Skrbelo jih je, da bi v digitalni obliki glasilo doseglo le nekatere. Poleg tega je zmanjkal tudi eden temeljnih trenutkov pri sestavi vaškega glasila, to je skladanje, oziroma trenutek, ko se vsi mladi zberejo in skupaj pripravijo glasilo za pot do naročnikov, tako v domačo vas kot v tujino. Pozitivno so bili nato presenečeni, ko so prejeli številna sporočila sovaščanov in prijateljev, tudi starejših, ki so se potrudili, da so vseeno našli pot do Števerjanskega vestnika in ga prebrali v digitalni obliki. Komaj so razmere to dopuščale, so se snovalci Števerjanskega vestnika zbrali, številko zložili v papirnati obliki ter jo, čeprav z zamudo, kot običajno poslali na domove. 

V letošnji aprilski številki, ki bo, kot rečeno, trenutno na voljo le v digitalni obliki, so nekatere sovaščane povprašali po tem, kako so Veliko noč preživljali v svoji mladosti in katere so bile vaške velikonočne navade. Poleg tega so se s pediatrinjo Marlenko Žerjal pogovorili o cepivih, predvsem o tistih proti covidu-19, o njihovi učinkovitosti in zabeleženih učinkih. Intervjuvali so mladega sovaščana Jerneja Terpina, ki je osvojil italijanski pokal in naslov MVP. Marjan Drufovka pa je opisal zbornik, ki je pred kratkim izšel ob 70. obletnici Kmečko delavske zveze za Števerjan. Ne manjkata seveda niti rubrika v domačem narečju in kmetijska rubrika, ki tokrat razkriva razloge za razne oblike vinskih steklenic. Sledijo intervjuji mladim Števerjancem, prvi del zgodbe z naslovom Škatla čevljev ter poročila o delovanju raznih društvenih skupin v zadnjih mesecih.

Člani uredništva in vsi, ki sodelujejo pri pripravi glasila, svojim zvestim bralcem in prijateljem želijo vse najlepše za Veliko noč.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme