Triestina letos primorsko obarvana

Piše: HC

Nogomet / Začenja se nova sezona

Občasno se lahko na tem mestu posvetimo tudi zadnje čase ne najbolj slavni zgodbi Triestine, vodilnega tržaškega nogometnega kluba, ki je že več kot deset let brez B lige, vmes je igral tudi proti Krasu med četrtoligaši amaterji, sedaj pa je že vrsto sezon v C ligi. Tudi minula sezona je bila vse prej kot mirna in polna izpolnjenih ciljev, Helebarda se je namreč skozi šivankino uho rešila z dodatnimi tekmami play-outa, po koncu prvenstva pa je spet doživela zamenjavo v lastniški strukturi. Zdaj pod Svetim Justom v upravi društva vedri in oblači podjetniška naveza iz ZDA. Nameni se zdijo tokrat resni, vendar … tolikokrat smo se že opekli, zato počakajmo, preden se prenaglimo pri sodbah oz. visokoletečih ambicijah.

Dejstvo pa je, da bo v novi sezoni 2023/2024 igralska zasedba Triestine slovensko obarvana. V moštvu bodo vsaj štirje nogometaši iz Slovenije. Sodelovanje s klubom je podaljšal postavni koprski vratar Kristjan Matoševič, ki se je svoj čas kalil tudi pri Laziu. Ekipo so v zadnjih dneh okrepili še trije njegovi rojaki. Glavno ime je brez dvoma Aljaž Struna, v nogometu za vse Kiki, branilec, ki je igral tudi za državno reprezentanco, v evropskih pokalih in v italijanski A ligi pred slabim desetletjem v dresu Palerma. 33-letni nogometaš z Obale, ki lahko pokriva vse vloge v obrambi in zmore pomagati tudi kot zvezni igralec, si je kariero zgradil v Italiji v raznih postavah v B ligi, nastopal je v drugih evropskih prvenstvih, pa tudi v kanadski ligi. Ostala dva nova prihoda v taboru Triestine sta dvajsetletnika, Primorca. Koprčan Aaron Kačinari, čigar izpisnica je last drugoligaša Venezie, je del zvezne vrste, Novogoričan Daniel Pavlev, ki ima že nekaj izkušenj pri Chievu in Viterbeseju, pa je bočni branilec.

Slovenski fantje so ta čas s soigralci na pripravah v Ravasclettu, v nedeljo pa je Triestina v kraju Auronzo di Cadore odigrala tudi prestižno pripravljalno tekmo proti kotiranemu Laziu, ki je bil po pričakovanjih boljši s 4 proti 0. Ekipa ima letos srečo, da jo s klopi usmerja stari znanec tržaškega nogometa, izkušeni strateg Attilio Tesser, ki je v mestu v zalivu pustil zelo lep spomin na trenersko delo izpred 20 let. Za Triestino so sicer napovedi vedno skrajno tvegane, četudi je izhodišče letos, tudi ob številnih pomembnih potrditvah in v na papirju kakovostnih dodatkih v igralskem kadru, kar se da vzpodbudno. To pa ni prvič. Kot ponavadi bo odločalo igrišče.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme