Tridnevni izobraževalni tečaj za mlade

Od 9. do 11. septembra 2022 bo v koči Pian dei Ciclamini, v občini Bardo na Videmskem, potekal tridnevni izobraževalni tečaj za mlade kulturne delavce DevelopMENT. Mladi s Tržaške, Goriške in Videmske bodo imeli možnost spoznati kulturo organizacije, prvine strateškega načrtovanja in prepoznavanje temeljnih vrednot. Poseben poudarek bo na metodah za podporo lokalnega razvoja, ki bo tudi glavna tema letošnjega srečanja. Letošnja izvedba DevelopMENTA poteka z sodelovanju s projektom Spretno(ra)sti

Ob prijavi bodo udeleženci izbirali med dvema delavnicama, in sicer Design thinking ali Digitalna komunikacija in marketing. Delavnici bosta vodila Mitja Ruzzier in David Banović. Prvi bo v delavnici Design thinking seznanil udeležence z dizajnerskim načinom razmišljanja, ki spodbuja multidisciplinaren pristop reševanja problemov, kulturo inovacij in hitrega prototipiranja. Drugi pa bo vodil delavnico Digitalna komunikacija in marketing, kjer bodo udeleženci spoznali načine priprav različnih komunikacijskih sporočil in odkrili prednosti raznih komunikacijskih kanalov. 

Pridobljene kompetence bodo služile za projekt, ki ga bodo udeleženci snovali med tridnevnim izobraževanjem. Udeležencem bosta pomagali snovati projekte trenerki MSS-a Nina Kapelj Lukman in Katja Olenik

Uvodno predavanje v petek bo na temo  kultura, zgodovina in turizem, zaključno pa o aktivnem državljanstvu, oziroma socialnih in državljanskih odgovornostih.

Razpisanih je 26 mest. Na brezplačno izobraževanje se lahko do nedelje, 28. avgusta prijavijo mladi od 16. do 30. leta starosti, vključno z vsemi tistimi, ki so na prejšnjih izvedbah DevelopMENTA že bili.

Veseli smo, da smo se pri soorganizaciji povezali z Mladinskim domom iz Gorice, Slovenskim izobraževalnim konzorcijem (Slov.I.K.) in se s tem pridružili skupnemu projektu Spretno(ra)sti.

Pobudo sofinancirata Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Dežela Furlanija Julijska krajina.

Info in prijave na spletni strani: www.dmplus.org

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme