Aktualno

Tolminsko Sotočje pripravljeno za Metaldays

Tolminsko Sotočje pripravljeno za Metaldays

Od 21. do 27. julija

V drugi polovici julija se bo na tolminsko Sotočje vrnil festival Metaldays, ki bo tudi letos gostil velika imena metal glasbe. V Tolminu si bodo namreč od 21. do 27. julija na treh odrih vrstile znane metal skupine, kot so Arch Enemy, Dimmu Borgir, Dream Theater, Finntroll, Hypocrisy, Tarja, Architects, Tiamat in veliko drugih. Obilica skupin bo tudi letos privabila pestro množico gostov, poleg tradicionalno nemško govorečih in obiskovalcev iz skandinavskih držav tudi ljubitelje težkometalnih zvokov iz sosednje Italije, Španije, celo iz Japonske, slovenskih gostov je po navadi približno četrtina vseh obiskovalcev.
Ob dobri in ostri glasbi ponuja Metaldays še veliko drugih zanimivih spremljevalnih dejavnosti, kot so kopanje, ohladitev in sproščanje v Soči in Tolminki, različne stojnice, veliko raznolikost hrane in celo priložnosti za poroko. Na festivalskem območju je z vstopnico tudi letos mogoče brezplačno kampiranje. Ob tako žgoči glasbi se bodo prilegli tudi joga, masaža in metalski fitnes, za bolj zabavni del pa bodo poskrbela športna tekmovanja. Metaldays vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje s člani posameznih skupin, ob tako unikatnem ob-festivalskem programu, pa bodo lahko obiskovalci hrano in pijačo kupili na stojnicah ter bližnji diskontni trgovini.
Dodatna atrakcija festivala je seveda lokacija, ki ponuja pravo malo oazo v naravi – organizatorji zelo skrbijo za okolje in so nagrajeni s priznanjem A Greener Festival Award. Obiskovalci festivala Metaldays so v Sotočju, ki se vsako leto za teden dni spremeni v pravi metalski raj, vedno dobrodošli, saj so dobri gostje in doslej z njimi Tolminci še niso imeli težav. Festival, ki poteka v objemu narave, predstavlja pravi turistični utrip, ki prenaša ime Tolmina, slovenske festivalske prestolnice, po Evropi in tudi izven nje.
Kat

19.06.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!