Tiskani mediji na udaru

Mržnja, pravo sovraštvo do tiskanih medijev, ki smo mu priče danes v Italiji, prihaja od daleč, pravzaprav je to sestavni, temeljni kamen nekdanjega gibanja in današnjega Gibanja petih zvezd. Drugače tudi ne more biti, saj so nastali s pomočjo ljudi, ki so sovražili tiskano besedo in so prisegali ter še danes prisegajo na svetovni splet, za katerega od nekdaj trdijo, da je edini demokratičen, kar pa seveda ni res, kot lahko danes vsi vidimo.
Zato se nismo začudili, ko je naša senatorka Tatjana Rojc hitro posredovala, ko je v Rimu videla, da namerava sedanja vlada ukiniti vsa državna sredstva za tiskane medije, odločno je protestirala, opozorila javnost na manjšinske časopise, ki bi bili v primeru črtanja finančnih sredstev potisnjeni na rob preživetja. Državni podtajnik Vito Crimi, ki je zadolžen za časopise, na zasebnih pogovorih z našimi predstavniki sicer priznava pomembno vlogo časopisov, a na državni, vladni ravni je drugače. Če spremljate dnevno poročanje časopisov, elektronskih in spletnih medijev, boste lahko sami ugotovili, da ima Gibanje petih zvezd predvsem tri nosilne stebre: ukinitev časopisov, zajamčeno socialno pomoč, na katero na Jugu, kjer so jih najbolj volili, že nestrpno čakajo, ter seveda rezi tako imenovanih zlatih pokojnin vseh vrst. Da je bila pokojninska reforma Fornero izjemno slabo narejena, ni nobenega dvoma, dala je privilegije nekaterim, kaznovala vse nas, ki še delamo, dobesedno porazna pa za mlade, ki komaj vstopajo na delovni trg.
In zato tiho in razširjeno odobravanje tega, da se pokojninska reforma Fornero odpravi. Elite, ki prejemajo “stare” in odlične pokojnine, ki jih sestavljajo množice privilegirancev, predvsem starih, seveda nasprotujejo, drugi ne, kar je razumljivo.
Mržnja do vseh nas, tiskanih časopisov, prihaja od daleč in je mržnja proti demokraciji, svobodi, ne nazadnje srednjemu sloju, ki je še vedno steber demokracije. In manjšinski mediji smo še toliko bolj ranljivi, o čemer vam redno poročamo, a tudi sami vidite, da je res tako.
Čas se izteka, upajmo, da bo prevladal razum, ki ga je pa v današnjem političnem dogajanju vse manj!

Preberi tudi

Razumeti bolečino drugega!

Aktualno

Zgodovinski spomin

Uvodnik

Zgodovinski spomin

12.02.2020
Nov svet?

Aktualno

Nov svet?

27.05.2020

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme