Tekmovanje, a tudi jesenski oddih pri morju

Piše:

TPK SIRENA / 8. Mednarodni jadranski meeting

V Barkovljah je konec tedna med 15. in 17. oktobrom potekal 8. Mednarodni jadranski meeting v organizaciji TPK Sirena. Kljub težavam, vezanim na koronavirus, ki še razsaja med nami, je bil dogodek zelo uspešen, saj se je prijavilo kar 130 udeležencev. Ti so morali imeti zeleno potrdilo in celotno tridnevno dogajanje je potekalo ob strogem spoštovanju predpisov. Kljub uspehu ne moremo mimo tega, da je pandemija oškodovala mednarodno srečanje, saj je 8 vpisanih otrok odpovedalo zaradi karantene oz. okužb v šolskih razredih.

Dogodek pa je bil kljub temu zelo uspešen in dragocen, saj je bilo opazno, kako so ljudje res naveličani vsega, kar je povezano s pandemijo, in potrebujejo prav take trenutke sproščenosti in druženja, sta nam povedala tajnica in predsednik TPK Sirena, Katja Pasarit in Igor Filipčič. Otroci so v minulem, nenavadnem letu bili prikrajšani druženja, normalnega igranja ter športnih srečanj z vrstniki. Prelepo ozračje in lokacija TPK Sirena v Tržaškem zalivu s pogledom na modro zrcalo in lepi dnevi so bili zato idealni za telo in dušo.

Prvi dan so se otroci zbrali in srečali v Barkovljah na sedežu kluba, kjer je potekalo vpisovanje. Vreme je bilo čudovito, vetrovne razmere pa so neprijetno presenetile, saj je bil v soboto močan veter, v nedeljo pa sploh ga ni bilo, tako da je regata odpadla. V soboto so se otroci odlično izkazali, saj so kljub močnemu vetru in težavam vsi dospeli do cilja. Dodatna pohvala gre kategoriji pre-agonistov, ki niso še tako izkušeni, a so bili kar pogumni.

V prostorih TPK Sirena so po tekmovanjih potekali nagrajevanja, prijetno druženje in srečelov. Za nagrajence in dobitnike srečelova so za nagrade poskrbeli dragoceni sponzorji EXO BOAT, Armare (predstavnik Marcello Agostini) in OneSails (predstavnik Maurizio Bencic). Dobitnike so  obdarili z opremo in boni za jadro. Za posebno presenečenje pa je poskrbela EXO BOAT, svetovno znana firma za proizvodnjo plovil, ki je obdarila najsrečnejšega pri srečelovu s čolnom oz. bazo jadrnice Optimist.

Organizatorji so poskrbeli za res izreden tridnevni oddih med zapletenim vsakdanom, v katerem živimo že več kot leto dni. Lepo jih je pohvalila tudi FIV (Federezione italiana vela).

Jadranje doživlja v zadnjih letih veliko zanimanje, še toliko bolj v takih razmerah, potem ko so bili ljudje zaprti v hišah in so razumeli, kako dragocen je čas, ki ga preživijo v naravi. Jadranje pa je gotovo med dejavnostmi, ki so idealne za tak namen oz. za bivanje na dobrem zraku in uživanje enkratnih naravnih lepot.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme